Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

 1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
 2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
 3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
 4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Aqua - Sinot

Nizozemsko navtično oblikovalsko podjetje Sinot je predstavilo svoj nov projekt. 367 čevljev oziroma 112 m dolgo jahto bo poganjal vodik.

Novo jahto z izjemno futurističnim videzom bo poganjal utekočinjen vodik. Energija se bo proizvajala s pomočjo gorivnih celic, edina emisija pa bo H2O – voda. Voda oziroma Aqua bo hkrati tudi ime nove luksuzne motorne jahte, ki ne bo obremenjevala okolja z izpusti toplogrednih plinov.

Tekoči vodik za pogon plovila in zagotavljanje električne energije na krovu bo shranjen v dveh rezervoarjih s skupno kapaciteto 56 ton. Temperatura plina v tekočem stanju bo znašala neverjetnih -252.8 C, kar je le nekaj stopinj nad absolutno ničlo, ki znaša 273,15 C.

Poleg visokotehnološkega pogona bo jahta opremljena z najnovejšo tehnologijo in izjemnim oblikovanjem. V studiu zatrjujejo, da gre za izjemno ravnotežje tehnologije in oblikovanja. Plovilo so oblikovali glede na potrebe njihovih obstoječih strank, njihov življenjski slog in vse to združili s tehnologijo.

Lastnik plovila bo imel na krovu zagotovljeno izjemno mero zasebnosti in prostornosti. Izjemen izziv je oblikovalcem predstavljal problem, kako približati morje lastniku, pri tako velikih dimenzijah plovila.

Tudi oblikovanje podpalubja je zahtevalo veliko dela. V njem bo treba zagotoviti dovolj prostora za velike rezervoarje ter zagotoviti varnost hranjenega tekočega vodika. Za pogon bosta skrbela dva elektromotorja, ki razvijeta vsak po 1 MW moči. Poganjala bosta dva propelerja, ki bosta nameščena na isto os in se bosta vrtela v nasprotni smeri. Za shranjevanje električne energije bodo na krovu li-ionske baterije s kapaciteto 1,5 MWh. Za pridelavo elektrike s pomočjo vodika bosta vgrajeni dve gorivni celici z močjo 4 MW.

Tehnični podatki:

 • Dolžina čez vse: 112,3 m
 • Dolžina na vodni liniji: 112 m
 • Širina: 15,4 m
 • Predvidena GT: 3.530
 • Ugrez pri polovični obremenitvi: 3,95 m
 • Najvišja hitrost plovbe: 17 vozlov
 • Potovalna hitrost: 10–12 vozlov
 • Doseg: 3750 nmi
 • Električni generator: 4 MW (PEM gorivne celice)
 • Gorivo: tekoči vodik
 • Število gostov: 14
 • Število sob: 4 sobe, 2 VIP sobi in en lastniški paviljon
 • Posadka: 31

Več informacij o plovilu na: Aqua - Sinot

Komentarji