Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Ženski vozel uporabljamo za spajanje dveh enako debelih vrvi.

Je enostaven za izdelavo a ni preveč uporaben, saj je za razliko od moškega vozla manj zanesljiv in ga je težje razvezati. Uporabljamo ga pri podaljševanju vrvi, podvezovanju jader…

Naredimo ga tako, da najprej naredimo en polvozel, kateremu sledi še drugi polvozel v obratni smeri.

Komentarji

Komentarji   

# Miha 05:18 16-10-2014
... kateremu sledi še drugi polvozel v ISTI smeri
# PAVEL 08:56 17-10-2014
SE GA NI TREBA NAUČITI DELATI, KER V 80 %, KO ŽELIŠ NAREDITI MOŠKI VOZEL NA KONCU RATA ŽENSKI VOZEL.
# Lojze 07:40 23-10-2014
Moja žena ga je delala, ker se mu je reklo "ženski vozel". Ko pa sva bila pred mnogimi leti v neki italijanski delavnici jader in je naneslo, da ga je tam naredila, ji je mojster prišepnil na uho: "Signora,questo e un nodo del asino - Gospa, to je oslovski vozel". Od takrat ga v življenju ni nikoli več naredila. Zakaj neki mi ta dva pridevnika enačimo, pa še učimo ta vozel?