Pravijo, da se je življenje začelo v vodi. Voda je svoboden element, pod vodo ni meja ter velja prvinski zakon spretnejšega.

DAN MORSKIH RADOSTI, UČENJA POMORSKIH VEŠČIN IN ŠPORTA NA SLOVENSKI OBALI

Vrtinc Navtika bo v mesecu maju v pravem vrtincu. Posebno za vas bomo 10. in 11. maja 2014 v Ankaranu pripravili pravi navtični vikend. Program se bo pričel ob 10.00 uri in bo trajal vse do 17.00 ure. Program bo bogat, strokoven in pester, saj smo k sodelovanju povabili Pomorsko Društvo Ankaran, Zvezo prijateljev mladine Moste - Polje in Navtično šolo.

Otrokom želimo približati navtiko, zato bomo v ta namen v Ankaranu pripravili pravo morsko dogodivščino. Otroci se bodo zabavali, srečali se bodo s pravimi pomorskimi veščinami, peljali se bodo s čolnom... Za strokovnost bo poskrbela Navtična šola, ki bo v enournem tečaju predstavila osnove pomorskih veščin, obnašanje na morju in podobno. Naš cilj je, da razveselimo socialno ogrožene otroke in jim pripravimo zanimiv pomorski program.

Odrasli in ljubitelji čolnov, pa bodo lahko preizkusili 4 nove gumenjake, ki jih bomo prav s tem namenom pripeljali v Ankaran. Namen je, da med drugim tudi ponudimo strokovno znanje, ki smo ga pridobili z desetletnimi izkušnjami.

Vsi tisti, ki imate željo na tak način preživeti svoj prosti čas (brezplačno testiranje plovil) se lahko do 8. maja 2014 prijavite na: vrtinc.navtika@gmail.com. Na podlagi prijave, boste preko e.pošte prejeli točna navodila.

Več informacij dobite tudi na spletni strani www.vrtinc.si