Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Priročnik za voditelja čolna na morju je prvi celovit navtični priročnik, ki vam z video vsebinami nudi tudi vsa temeljna praktična znanja. Priročnik obsega 196 strani in je obogaten z ilustracijami, tabelami in videoposnetki.

Priročnik za voditelja čolna na morju:
- 196 strani,
- več kot 120 ilustracij,
- več kot 110 videoposnetkov in
- več kot 20 tabel.

Vsebina priročnika:
- Pomorski predpisi
- Mornarska dela in veščine
- Osnove navigacije
- Pravila o izogibanju trčenju
- Osnove motoroznanstva

Priročnik za voditelja čolna na morju je idealen tako za tiste, ki se z navtiko srečujejo prvič, kot tudi za tiste, ki že plujejo in želijo dopolniti ali osvežiti svoje navtično znanje.

Priročnik je tudi odlična literatura za pripravo na izpit za voditelja čolna.

Mnenja o priričniku:

Teja Černe

»Knjiga odlično predstavlja vse navtične osnove, od mornarskih veščin, manevriranja, pa vse do pomorskih predpisov in pravil o izogibanju trčenju na morju. Vsekakor je to navtični priročnik, ki ga priporočam vsem jadralcem.«

Teja Černe, jadralka in inštruktorica jadranja

Valter Suban

»Priročnik je napisan tako, kot se od take literature pričakuje: sistematično, razumljivo in na ustreznem strokovnem nivoju. Zagotovo si zasluži svoje mesto na polici z navtično literaturo.«

Valter Suban, pomorski strokovnjak in predavatelj stroke

Ambrož Jakop

»Vključeni videoposnetki povezujejo teorijo s prakso. Nekatere stvari si namreč lahko le na ta način dovolj jasno predstavljamo. Takšen pristop bistveno pripomore k razumevanju različnih situacij na morju, kar je v končni fazi tisto, kar res šteje.«

Ambrož Jakop, poklicni skiper

Cena priročnika znaša le 29,90 EUR. Stroški pošiljanja znašajo 4,00 EUR.

Naroči Priročnik za voditelja čolna

Na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli v naročilu, bomo poslali predračun za plačilo priročnika.
Priročnik vam bomo poslali takoj, ko prejmemo plačilo na naš račun!


Ime:
Priimek:
Elektronski naslov:
Naslov:
Pošta:
Poštna številka:
Telefon:
Kosov:
Pošiljko pošljite na moj naslov:
Potrditev nakupa: Da, potrjujem nakupKomentarji