Regata v razredu OPTIMIST v organizaciji Burin Yachting Cluba pod okriljem JK Olimpic.

V soboto, 21. junija 2014 so v okviru regate Zlato Sidro vsi trije sobotni plovi najmlajših jadralcev starih od 6 – 13 let šteli tudi za razvrstitev regate Max Cup v razredu optimist. Burin Yachting Club je tako pod okriljem JK Olimpic v izolskem akvatoriju organiziral že šesto regato na optimistih za najmlajše jadralke in jadralce.

Za 109 jadralk in jadralcev je na Max Cup regati bilo vreme zelo naklonjeno. Sobota je bila sončna in regato je pospremil ugoden veter od 6 do 9 vozlov in najmlajši jadralci so regatno polje prejadrali tri krat in pokazali vse svoje znanje in spretnost. Upamo si trditi, da vse sodelujoče čaka lepa jadralna in regatna kariera, če bodo nadaljevali s treningi.

Regata Max Cup nosi ime Maxa Hawline enega najmlajših ljubiteljev jadranja v Burin Yachting Clubu. Max je regato spremljal na spremljevalnem plovilu in spodbujal prav vse sodelujoče s svojim petletnim bratom Jakobom, ki je na podelitvi pokalov in  priznanj povedal, da bo že naslednje leto tudi sam sodeloval na regati.

Po regati so se jadralke in jadralci najedli čevapčičev in krompirčka ter se družili v prečudovitem izolskem parku Pietro Coppo, kjer je potekala tudi podelitev nagrad in pokalov.

Pokale so dobili naslednji jadralci:

DEČKI

1. Rok Verderber, JK Pirat Portorož (SLO)
2. Yannis Saje, Austrija Sailing Club (AUT)
3. Tinej Sterni, TPK Sirena (ITA)

DEČKI - Kadeti (do 12 let)

1. Daniel Cante, JK Izola (SLO)
2. Richard Schulthels, Malta Young Sailors Club (MAL)
3. Martin Fras, JK Izola (SLO)

DEKLICE

1. Špela Hajdinjak, JK Olimpic (SLO)
2. Sinigoi Giorgia, YC Čupa (ITA)
3. Victoria Schulthels, Malta Young Sailors Club (MAL)

DEKLICE - Kadetinje (do 12 let)

1. Caterina Sedmak, YC Čupa (ITA)
2. Lana Semelbauer, JK Pirat Portorož (SLO)
3. Gaja Pela, CVD (ITA)

Burin Yachting Club je podelil tudi prehodni pokal, ki ga je prejel absolutni zmagovalec regate trinajstletni Rok Verderber - JK Pirat Portorož, podeljeni pa sta bili tudi dve jadrnici optimist, ki sta jih je ob koncu VI. MAX CUP regate prejela jadralna kluba Olimpic in Piran na katerih bodo trenerji lahko izpopolnjevali jadralske veščine svojih varovank in varovancev do naslednje regate Max Cup.