Končal se je še predzadnji dan odprtega evropskega prvenstva v olimpijskem dvosedu 470. Dan pred koncem tekmovanja sta Tina Mrak in Veronika Macarol zopet jadrali odlično ter z dvema tretjima mestoma napredovali na skupno 5., oziroma tretje med evropskimi jadralkami.

V vodstvu sta Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar pred Novozelandkinjama Jo Aleh in Polly Powrie. Tretji sta Britanki Hannah Mills in Saskia Clark. Najbližji evropski zasledovalki Tine in Veronike sta Britanki Sophie Weguelin in Eilidh Mcintyre, ki za Slovenkama zaostajata 15 točk, kar v jutrišnjem plovu za odličja, kjer se točkuje dvojno, pomeni težko ulovljivih 8 mest. Eva Peternelj in Valentina Baruca sta prvenstvo končali na 46. mestu.

V moški konkurenci sta Domen Vasič Stepančič in Jakob Božič z današnjim 11. in 10. mestom prvenstvo končala na skupnem 54. mestu. V zlati skupini pa še naprej dominirata Avstralca Mathew Belcher in Will Ryan. Druga sta Britanca Luke Patience in Elliot Willis, tretja pa Finca Joonas in Niklas Lindgren.

Jutri sta na sporedu le še regati za odličja za najboljših deset posadk.

Romeo Podlogar, Generalni sekretar JZS; Foto: Nikos Alevromytis