Trenutno vodeča ekipa Dongfeng je že zaplula mimo Šri Lanke in zapustila brezvetrje. Plujejo proti severozahodnemu delu Malezije s hitrostjo 16 vozlov. Morje je močno vzvalovano in valovi se stalno prelivajo preko krova. V ekipi pravijo, da je njihova plovba podobna pranju v pralnem stroju.

Ekipa Dogfeng je prva izplula iz brezvetrja, ki ga je povzročil otok Šri Lanka. Sedaj plujejo v stabilnih severovzhodnih vetrovih, ki pihajo s hitrostmi med 13 in 18 vozli, proti vzhodu. Podobni vremenski pogoji jih bodo spremljali še naslednjih 600 nmi plovbe. Jakost vetra se bo predvidoma povečala na 20 do 25 vozlov. Ekipa Dongfeng si je pred drugouvrščeno ekipo Brunel zagotovila 36 nmi prednosti. Flota je še vedno blizu skupaj, saj zadnje uvrščena ekipa SCA pluje z le 60 nmi zaostanka. Zaostanek se bo nekoliko povečal, saj še vedno plujejo v šibkejših vetrovih. Ko se bo flota približevala Maleziji, se bo hitrost vetra zmanjšala na 16-20 vozlov. Tako bodo manjše tudi razdalje med plovili. Če se bo vreme držalo napovedi, bodo plovila zopet videla druga drugo.

Francisco Vignale, MAPFRE: »Včeraj smo pluli mimo gore Pedro na Šri Lanki. Ker smo pluli v njenem zavetrju, smo se z ostalimi ekipami močno približali drug drugemu. Sedaj plujemo z ekipo Brunel, Abu Dhabi in Alvimedica.  Ekipi Brumel in Alvimedica plujejo 5 nmi severno od nas. Ko bomo izpluli iz območja šibkejših vetrov, bomo zapluli proti vetru in nadaljevali plovbo proti vzhodu. Hitrost vetra se že povečuje in kmalu bo čas za zamenjavo jader. Morje je toplo in ko se preliva preko krova še ne jemlje sape. Naredili smo nekaj zanimivih fotografij, drugače pa je življenje na krovu zelo neudobno. Zelo je vlažno in nemogoče je posušiti oblačila.«