Jadralni klub Veter v sodelovanju z Upravo RS za pomorstvo in ministrstvom za infrastrukturo , ob dnevu pomorstva, 7. marca, letos prvič organizira REGATO OB DNEVU POMORSTVA. Svojo udeležbo je že potrdila Evropska komisarka Violeta BULC in minister za infrastrukturo Peter GAŠPERŠIČ.

Jadralci se bodo skupaj s povabljenimi gosti zbrali v Marini v Portorožu, od koder bodo po krajšem jutranjem druženju izpluli na regatno polje, ki bo postavljeno v akvatoriju pred Portorožem.

Udeležbo na regati je že potrdila evropska komisarka za promet gospa Violeta Bulc, ki bo zjutraj tudi nagovorila tekmovalce, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič,  osem  veleposlanikov in večje število drugih povabljenih gostov.

Povabljeni gostje si bodo regato ogledali iz spremljevalne ladje, nato pa bodo odpluli do Pirana, kjer si bodo ogledali akvarij, Tartinijev trg in pomorski muzej.

Zvečer se bodo tekmovalci in povabljeni gostje zbrali v Avditoriju Portorož, na proslavi ob dnevu pomorstva, kjer bodo prvim trem posadkam v kategoriji  OPEN  SKUPNO podeljeni tudi pokali.

Posebnost te regate je tudi ta, da za sodelovanje na regati jadrnicam ne bo potrebno plačati štartnine. To je po našem vedenju edina regata v slovenskem morju na kateri je možno sodelovati brez plačila štartine.

Več o  regati si lahko preberete na spletni strani www.veter-klub.com