Čolni Grand vas bodo zagotovo prepričali s svojo elegantno obliko, visokokakovostnimi materiali in neverjetno veliko dodatne opreme.

Gumenjaki Grand so na voljo v zložljivi različici ali z trdim dnom v velikostih od 2,5 m do 6,5 m.

Vsi modeli Granda izpolnjujejo vse zahteve mednarodnih standardov, saj je varnost in zanesljivost gonilna sila podjetja. Da lahko zagotavljajo najvišjo kvaliteto svojih izdelkov, uporabljajo najkvalitetnejše materiale evropskega porekla, evropsko tehnologijo, znanje in natančnost. Izdelani so iz PVC ali Hypalon materiala in so namenjeni uporabi v zahtevnejših klimatskih razmerah. Namenjeni so tako rekreativni kakor tudi profesionalni uporabi.

Grand uporablja edega najboljših materialov Hypalona, ki se imenuje Orca.

Hypalona je sestavljen iz štirih slojev:

1. Zunanji sloj Hypalon
2. Sloj neoprena med hypalonom in tkanino
3. Gosta tkanina, ki prepreči deformacije in raztezanje
4. Notranja neoprenska sloja, ki ne prepuščata zraka in se odlično sprimeta s plastjo tkanine

Plovila Grand, ki  so izdelani iz kvalitetnega PVC 5-plastnega Myrasola s poliestrsko sredico,  nudijo odlično odpornost na UV žarke. Material ne reagira v stiku z gorivom in ohranja vse svoje karakteristike v temperaturnem območju od -30C do +90C.

Sestava PVC:

1. Zgornji sloj iz PVC
2. Tkanina, ki pripomore k togosti in obdrži obliko
3. Spodnji sloj iz PVC

Vsi čolni so izpopolnjeni do najmanjše podrobnosti, kar je posledica večletnih raziskovanj na tem področju. Znižani konci tubosov omogočajo večjo stabilnost in varnost na krovu, razširjajo vodno gladino in zmanjšujejo razprševanje vode ter povečuje gibanje v krmi. Določeni modeli plovil imajo vgrajene stopnice na koncih tub, kar omogoča enostavno vkrcavanje na čoln in dostop do vode. Stopnice so iz materialov, ki preprečujejo drsenje, kar dokazuje izpopolnjenost čolna in eleganten izgled. Ostrejše linije kobilice povečajo okretnost, bolj učinkovito in mirno plovbo, ter omogočajo udobnejšo plovbo v valove.

Glavna posebnost gumenjakov Grand  je »HSH« sistem. To je posebna oblika trupa, ki je oblikovan tako, da plovilo med vožnjo doseže večjo hitrost zaradi zmanjšanega upora.  Zaradi tega se zmanjšuje poraba goriva, povečuje hitrost plovbe, zmanjšuje obremenitev na tubuse gumenjaka ter prepreči pršenje vode na krov plovila.

Vsi modeli Granda imajo dodatno vgrajen tudi varnostni ventil, ki omogoča izpust tlaka . Z varnostnim ventilom gumenjakom bistveno podaljšamo življenjsko dobo, saj se pri prevelikih temperaturah na soncu začne pojavljati odvečni tlak, ki sili k preobremenjenosti tub, varnostni ventil pa samodejno ta tlak regulira.

Dolgoletne izkušnje in testiranje omogočajo zagotovitev visoko kvalitetnih čolnov. 5-letno jamstvo je nadgradnja standardne 2-letne garancije in se izdaja v sodelovanju z zastopniki Grand, ki izpolnjujejo posebne standarde (skladiščenje, priprava plovil, servisni standard,..).

Novosti plovil Grand v letu 2015

V letu 2015 je podjetje GRAND na globalni trg poslalo novi model – G500, linije GOLDEN LINE. GOLDEN LINE linija je oblikovana na zasnovi Ribs sistema. Serija velja, kot zelo prestižna, ki nudi veliko udobja in elegance. GRAND G500 bo v širino meril 230cm, dolžino 495 cm ter imel nosilnost 800 kg, kar je v povprečju ekvivalentno za 10 potnikov. Moč motorja ki ga boste potrebovali za 435 kg težak čoln, se bo gibala od 60-115 KM. Z novim modelom G500 se je podjetje GRAND predstavilo s popolnoma novim dizajnom logotipa, ki odraža modernost in svežino blagovne znamke.

Preživljanje časa na vodi s prijatelji ali družino predstavlja neprecenljive trenutke vašega življenja. Zato vam Grand zagotavlja varnost in udobje, ki ga boste doživeli na vašem potovanju. Že vrsto let Grand zagotavlja najvišjo stopnjo standardov in je s tem postal sinonim za eleganco, zanesljivost in kakovost. Torej vse kar potrebujete! Čolni Grand vam nudijo zadovoljstvo v vsakem od modelov.

S svojo raznoliko ponudbo so primerni za začetnike v navtiki, kot tudi za tiste, ki želijo nekoliko več opreme za kvalitetno plovbo ali eleganten dizajn. Grand omogoča veliko izbiro dodatne opreme, tako da si lahko vsaka stranka osnovno različico opremi po svojih potrebah.

Zastopnik za plovila Gradn v Sloveniji, hrvaškem in Črni gori je podjetje Motonautika. Vse dodatne informacije lahko dobite na: Moto-Nautika d.o.o., Ptujska cesta 63, 2204 Miklavž na Dravskem polju, www.grandboats.si, www.moto-nautika.com

Sedež Moto Nautike se nahaja v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), na Ptujski cesti 63, kjer boste tudi našli salon, ki se razprostira na več kot 1000 kvadratnih metrih. V pritličju objekta si lahko ogledate široko paleto gumenjakov (trdo dno & zložljivi modeli) z dolžino od 2.5 do 6.5 metra. Izbirate lahko med različnimi serijami čolnov, od osnovnih izvedenk pa do luksuzno opremljenih modelov. Prav tako vam ponujajo veliko izbiro vodnih skuterjev, različne rekvizite in oblačila za vodne športe ter prosti čas.