Če ste kupec novega plovila se za ceno lahko na podlagi dejanskega stanja plovila pogajate samo pred prevzemom. Ko je plovilo enkrat vaše, so vsi stroški za odpravo napak in pomanjkljivosti vaši.

Zato je zelo pomembno, da je vsako novo plovilo strokovno pregledano še pred prevzemom in zadnjim plačilom. S pregledom ugotovimo, ali je plovilo izdelano v skladu z dogovorjeno specifikacijo ob podpisu pogodbe. To je zlasti pomembno, če je plovilo custom ali semi-custom izvedbe. Napake pa se pojavljajo tudi pri plovilih iz serijske proizvodnje in marsikatera se v postopku nadzora kakovosti v tovarni spregleda.

Temeljit postopek pregleda vključuje:

- pregled standardne opreme plovila
- pregled dodatne opreme plovila
- preverjanje zakonskih obveznosti (ali je čoln izdelan v skladu s predpisi)
- operativen pregled (delovanje instrumentov in sistemov)
- varnostni pregled (brezhibnost vgrajenih varnostnih sistemov in njihovo delovanje)
- pregled dokumentacije (ali so prisotna navodila za vgrajeno opremo in pravilno aplikacijo formularjev)

Podjetje VeselSpa izvaja postopek pregleda na podlagi več kot 15-letnih izkušenj v nadzoru kakovosti pri gradnji plovil in reševanju poprodajnih problemov. Če ste kupili novo plovilo in se želite prepričati, da ste dobili, kar ste plačali, pa ne veste kako bi se tega lotili, se lahko obrnete nanje in pomagali vam bodo s strokovnim nasvetom. Za več informacij pokličite Moveon d.o.o.,  Maistrova 5, 4240 Radovljica, www.vesselspa.com, tel.: +386 5 910 25 33, GSM: + 386 40 231 372