Na letošnjem Cannes Yachting Festivalu je bil premierno predstavljen Minorchino 34, zadnja pridobitev v Minorchino floti, ki že vključuje Minorchino 42 in Minorchino 54.

Minorchino 34 je sveža alternativa podobnim izpodrivnim in pol izpodrivnim plovilom prikazanim na Cannes Yacht Festivallu. Retro navdihnjeni Minorchino 34 je izdelan na osnovi ''sandwich'' kompozitnih materialov. Uporabljeni materiali so se že izkazali pri ostalih plovilih Sasga Yachts - Menorca, zasnovan pa je s strani Barracuda Yacht Design.

Osnovna inspiracija dizajnerja Barracuda Yacht je bil stoletja staro plovilo ''Llaut'' – tradicionalno plovilo, ki so ga in ga še uporabljajo ribiči iz Balearov.

Minorchino 34 ponuja obilo prostora tako znotraj kot zunaj. Prostorni dnevni prostor je kombiniran s kuhinjo. Visok strop omogoča stojno višino v celotnem prostoru. Prostor za krmarja je na desni strani. Velika okna nudijo krasen razgled in obilo naravne svetlobe.

Izbrani tekstil, sedežne blazine in zavese nudijo občutek sproščenosti in udobja tega ekstremno dobro zgrajenega plovila.

Minorchino 34 ima dve kabini z možnostjo nastanitve 4 oseb plus dodatno, priložnostno 2 osebi, ki so lahko nastanjene v salonu. Lastniška kabina se nahaja v premcu. Visok strop omogoča stojno višino, prostor je svetel in prostoren opremljen s stilnim pohištvom. Kabina za goste se nahaja poleg lastniške kabine, obe kabini si delita eno kopalnico.

Cockpit na novi 34-ki nudi dovolj prostora za posedanje in obedovanje. Prav tako je dovolj prostora na sprednji palubi, ki je dostopna s stranskih prehodov in nudi obilo prostora za sončenje. Visoke robnice in tradicionalna ograja je namenjena zaščiti in varnosti otrok.

Velika, praktična kopalna ploščad je lahko dostopna in omogoča obilo užitkov pri plavanju in potapljanju v okolici plovila. Leseni deli na spodnjem delu plovila spominjajo na tradicionalen izgled in občutek lagodja.

Kakorkoli že, zmogljivosti nove 34-ke ne zaostajajo za modernimi plovili. Dva 225 KM motorja Volvo Penta D4 omogočata ekonomično plovbo pri hitrosti 12 do 19 vozlov. Najvišja hitrost je izmerjena pri 21 vozlih. Z rezervoarjem velikosti 650 l, pri hitrosti 8 vozlov preplujete 333 nm. Poraba goriva se spreminja s hitrostjo. Cena osnovnega plovila se začne pri 256.000,00 EUR.

Hrup in vibracije so zmanjšane na minimalno možno raven. Barracuda Yacht Design in Sasga Yacht sta napravila iz navzven tradicionalnega plovila udobno in zanesljivo ter praktično plovilo današnjega časa.

Tehnični podatki – splošno:

Dolžina čez vse: 10.00m Motor: 2 x 225hp Volvo Penta
Dolžina trupa: 9.00m Največja hitrost: 21 vozlov
Širina: 3.80m Potovalna hitrost: 12-19 vozlov
Izpodriv (prazno plovilo): 8.50Tm Število kabin: 2
Ugrez: 0.6m Ležišča: 4 + 2 priložnostna
Kapaciteta rezervoarja za gorivo: 650 litrov CE Certifikat: A Ocean
Kapaciteta rezervoarja za svežo vodo: 350 litrov Konstrukcija: Sandwich tehnologija

Zastopa in prodaja:

STAL ELEKTRONIK d.o.o.
SELENE ADRIATIC
Tbilisijska ulica 89
SI-1000 Ljubljana
Kontaktna oseba: Aleš Strmljan, telefon: 041 725 800; email: ales@selene-yachts.si