Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

Spoštovani poslovni partnerji INTERNAUTICE, spoštovani razstavljavci, dobrodošli na 21. razstavi navtike, INTERNAUTICA 2016!

Le še nekaj več kot 40 dni nas loči do začetka 21. INTERNAUTICE, najpomembnejšega jadranskega navtičnega sejma, ki bo kot običajno svojim obiskovalcem in javnosti predstavil mnoge novosti in dosežke navtične industrije. Na pokritih razstavnih prostorih bodo razstavljavci predstavljali predvsem navtično opremo, raznovrstne pripomočke, športna oblačila, obutev, na zunanjih razstavnih površinah in morskih privezih pa si bodo obiskovalci lahko ogledali novosti iz sveta športnih motornih plovil, motornih jaht in jadrnic.

Tudi letošnja INTERNAUTICA bo premierno predstavila številne modele motornih plovil in jadrnic ter hkrati poskrbela tudi za predstavitev energetsko-učinkovito zasnovanih plovil in projektov, okolju prijaznih, trajnostnih in gradbeno učinkovitih tehnologij ter inovativnih pogonskih in hibridnih sistemov, ki zmanjšujejo porabo goriva in emisij v okolje.

Med do sedaj prijavljenimi sejemskimi premierami so ABSOLUTE - NAVETTA 52, sodobna jahta, ki združuje bogate izkušnje gradnje plovil, tehnološke inovacije, izjemen slog, varnost, udobje in visoko učinkovitost pri porabi goriva, DRAGONFLY 25, visoko zmogljiv trimaran, nagrajen z naslovom Yacht of the Year 2016 v kategoriji večtrupnih plovil ter zmagovalec revije Sail za leto 2016 v ZDA, CRANCHI ZAFFIRO 35, predstavnik nove generacije najbolj uspešnih cruiserjev linije "Zaffiro", priznane italijanske ladjedelnice Cantiere Nautico Cranchi, OVERBLUE 44 - "Homeboat" jahta, ki ponuja vse udobje sodobnega doma, je enostavna za vzdrževanje, izdelana po sodobnih ekoloških kriterijih, cenovno konkurenčna in primerna za križarjenje v vseh pogoji, prestižna jadrnica SOLARIS 50, nagrajena z naslovom Yacht of the Year 2016 v kategoriji Performance Cruiser in ne nazadnje izjemna tehnološko in oblikovalsko dovršena 34 meterska motorna jahta DREAMLINE. To je seveda le nekaj premier in novosti zanimivega programa, ki ga prinaša INTERNAUTICA 2016.

Poleg tradicionalnega SUP tekmovanja, ki šteje za pokal Slovenije, regate starodobnih plovil in predstavitve starodobnih avtomobilov, so napovedani številni zabavni in zanimivi družabni dogodki, me drugim tudi predstavitve varnostnih postopkov EMERGENSEA v primeru reševanja različnih težav med plovbo.

V okviru razstavnih programov Internautice bo poleg Zelene Avenije, ki bo predstavila nove dosežke na področju zelene mobilnosti, učinkovite rabe energije in trajnostnega razvoja novih tehnologij, mogoče spoznati tudi nekatere domače in tuje ponudnike storitev s področja "Karavaninga", ki se v mnogih točkah srečuje z navtičnim načinom življenja.

Mednarodna žirija navtičnih strokovnjakov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije tudi letos pripravlja nominacije za podelitev prestižnih nagrad za "Jadransko Plovilo Leta". Nagrade bodo podeljene na tradicionalni petkovi večerni prireditvi INTERNAUTICE.

V zadnjih letih ponovno beležimo uspešne prodajne rezultate mnogih razstavljavcev, saj je INTERNAUTICA tudi izjemna priložnost za direktno prodajo plovil in navtičnih izdelkov.

Ker je še čas, da se nam pridružite, bi vas radi še enkrat povabili, da s skupnimi močmi spodbudimo razvoj navtične kulture, ter naredimo dober posel!

Internautica 2016 bo potekala v dneh od 4. do 8. maja 2016, prijavo za sodelovanje pa lahko uredite TUKAJ<http://www.internautica.net/sl/prijavni-obrazci/> in na naslednjih povezavah:

INTERNAUTICA 2016

Tel: + 386 1 565 51 26

Fax: + 386 1 565 50 76

e-mail: internautica@internautica.net

Daniela Mate Krilič: e-mail: daniela.krilic@internautica.net

Klavdija Binter e-mail: klavdija.binter@internautica.net

Komentarji