Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Yacht ANNE KRISTL

V četrtek se je med otokoma Brač in Hvar zgodila tragična pomorska nesreča. Ob 14.15. uri so z jahte poklicali na pomoč. Sporočili so, da v motorni prostor jahte vdira voda in da potrebujejo pomoč.

Takoj po prijavi nesreče, se je na lokacijo odpravilo plovilo Luške izpostave Milna z otoka Brač. Ob 15.50 uri so pripluli na lokacijo približno 2 nmi  stran od zaliva Pokrivenik. Dva člana posadke in njun pes sta bila v reševalnem splavu, plovilo pa se je potapljalo. Brodolomce so vkrcali na plovilo luške kapitanije in jih odpeljali v Milno na otoku Brač. Na kraj nesreče je priplulo tudi plovilo komercialne reševalne službe, ki je uspelo toneče plovilo pravočasno zaščititi, preden se je potopilo na dno morje in jo odvleči v zaliv Pokrivenik. Oba člana posadke in pes so nesrečo preživeli brez poškodb.

Jahta ANNE KRISTL je v lasti skiperja, ki je plul z jahto. Pluje pod Norveško zastavo.

Yacht ANNE KRISTL

Komentarji