Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Marina Mita, Anchorage Jadriscica

V letošnjem letu lahko z eNavtiko plovilo privežete ceneje. Za novo marino Mitan in sidrišče Jadriščica smo vam zagotovili posebne kupone za popust pri plačilu letnega, mesečnega ali dnevnega priveza.

Marina Mitan

Marina Mitan, Novi Vinodolski

V lanskem letu se je odprla nova marina Mitan v zalivu Muroskva na južni strani Novega Vinodolskega. S polnimi pljuči je zadihala v letošnjem letu. Marina danes že ponuja priveze za plovila do dolžine 15 m, ki so opremljeni z vsemi potrebnimi priključki. V sklopu marine je navtična trgovina, bar, restavracija in veliko parkirišče za vse goste marine. Na dislocirani lokaciji nudijo tudi suho marino.  Še v letošnji sezoni se bo v marini odprla tudi bencinska črpalka. Stala bo na zunanji strani valobrana, kjer so globine preko 10 m, hkrati pa je dovolj prostora za manevriranje vseh vrst in velikosti plovil.

Sidrišče Jadriščica

Sidrišče Jadriščica se nahaja na skrajnem južnem delu otoka Cresa. Zaliv je zelo globok in nudi zaščito pred vsemi vetrovi razen južnimi. V skrajnem severnem delu pa je zaščiten tudi pred jugom. V sidrišču je zgrajen pontonski pomol dolg 120m in dovoljuje privez do 60 plovil. Vsi privezi so opremljeni z muringi, elektriko, vodo in Wi-Fi. V zalivu je gostilna, do katere vas bodo z veseljem popeljali mornarji sidrišča z njihovim plovilom.

Marina Mitan, Novi Vinodolski

Ugodnosti za naročnike eNavtike

 1. Marina Mitan - Novi Vinodolski

Vsi naročniki na eNavtiko ste deležni popusta v višini 10% za najem letnega priveza ali dnevni- tranzitni privez. V primeru, da je vaše plovilo daljše od 10m in sklenete pogodbo za letni privez vam dodatno podarijo še en mesec bivanja gratis.

Natisnite vaučer in z njim uveljavljajte ugodnost.

 

Sidrišče Jadriščica, Cres

 1. Sidrišče Jadriščica - Cres

Sidrišče, ki že tako ponuja ugodno ceno priveza (200 HRK/dan ne glede na dolžino plovila), vam podarja dodaten 15% popust v času med 1.6 in 1.8 ter 25.8 in 30.9.

Natisnite vaučer in uveljavljate popust. Vaučer lahko uporabljate za vsak obisk sidrišče. Za vsako nočitev je potreben en vaučer.

 

 

 

 

Komentarji