Poletja na Kvarnerju še ni konec. Kljub temu, da je glavne turistične sezone konec, pa še vedno pripravljajo številne zanimive dogodke na področju kulture, aktivnih počitnic in zabave. Nikakor pa ne smemo pozabiti na njihovo odlično kulinariko, združeno v produktih Kvarner Gourmet in Kvarner Food.

Za popestritev počitnic v zaključnem delu sezone se bodo odvijale številne aktivnosti.

21.9.-23.9. 2018, CRIKVENICA 4 PETS, CRIKVENICA

Kvarner events

V Crikvenici bo med 21. in 23.9. potekala zanimiva prireditev, z imenom "Crikvenica 4 Pets", namenjena pa bo vašim hišnim ljubljenčkom. Program obsega veliko zanimivih vsebin, kot so sejem izdelkov za živali, karneval hišnih ljubljenčkov in še veliko več... Nagradite svoje ljubljenčke in se odpravite v Crikvenico.

22.9., "RAB ISLAND TRAIL", RAB

Obiščite Rab in preizkusite svojo moč na Rab Island Trail-u. Tekmovanje je odlična priložnost, da naredite nekaj za svoje zdravje in občudujete lepote otoka Raba.

31.8.-7.10.2018, "KRK FOOD FEST", KRK

Izkoristite priložnost in poskusite okusne avtohtone specialitete, ki vam jih do 7.10. ponujajo številne restavracije na otoku Krku, od Malinske, Krka, Vrbnika, Klimna in Punta pa vse do Baške!

30.09.2018, »BELICA BIKE«, KASTAV 

Turistična skupnost mesta Kastav bo v nedeljo, 30. septembra, v sodelovanju z mestom Kastav in športnim klubom »RIKA«, organizirala izobraževalno-rekreativno kolesarsko tekmo "Belica bike". Poleg rekreacije, tekma vključuje spoznavanje mesta Kastav ter zgodovino gozdov Loza in Lužina, ki vam jih bodo predstavili licencirani kolesarski vodniki. Septembrska tekma nosi ime avtohtone vinske sorte Kastav - Belice, s katerim želijo organizatorji opozoriti udeležence na prihodnji konec tedna, ko bo v Kastvu največji praznik imenovan »Bela Nedeja«.

12.-14.10., "BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL", BAŠKA

Baška postaja vse bolj priljubljena destinacija za vse ljubitelje aktivnega in športnega načina življenja. Ima več kot 90 km peš pot in veliko kolesarskih stez, ki so povezane z zgodovinskimi in kulturnimi lokacijami. Veliko zanimivih športnih dogodkov je že potekalo v Baški, med 12. in 14. 10. pa se pripravlja BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL, ki bo poln aktivnosti, za tekače, kolesarje, plezalce in za tiste, ki želijo odkriti Baško na povsem nov način.