Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Angleški jadralec Alex Thomson in podjetje Nokia sta podpisala pogodbo o sodelovanju na naslednji regati Vendee Globe, ki bo potekala leta 2021.

Alex Thomson, ki jadra s svojo jadrnico Hugo Boss tipa IMOCA 60, je uspel pridobiti novega in izjemno pomembnega partnerja za njegovo udeležbo na naslednji regati Vendee Globe, ki bo potekala v letih 2012/22.

Nokia, ki jo vsi poznamo kot proizvajalca mobilnih telefonov, nekoliko manj pa po njihovih inovacijah in razvoju mobilnih tehnologij, bo skupaj z jadralcem razvila nove tehnologije, ki bodo omogočale komunikacijo na plovilu in na obali. V podjetju Nokia Bell Labs bodo razlili bodo vse potrebne sisteme za povečanje učinkovitosti jadralne ekipe. V podjetju so zagotovili, da bodo dosedanje meje modernih komunikacija premaknili dlje in rezultat njihovega raziskovanja bodo tehnologije jutrišnjega dne.

Marcus Weldon, predsednik podjetja Nokia Bell Labs je dejal:

»Zelo smo veseli, da lahko sodelujemo z ekipo Alex Thomson Racing. Meje mogočega bomo premaknili. Povezali bomo človeški talent in tehnologijo, ki se bosta skupaj borila proti času v izjemno težkih pogojih. Sodelovanje nam bo omogočalo razviti omrežje prihodnosti generacije X, ki bo omogočala še boljšo digitalizacijo, povezovanje vsega z vsem in avtomatizacijo življenja, ki bo povečalo učinkovitost vsega kar počnemo.«

Stewart Hosford, direktor Alex Thomson Racing je dejal:

»Kot ekipa smo zelo ponosni, da smo lahko inovatorji in ena najbolj ambicioznih jadralnih ekip na svetu. Ko smo spoznali podjetje Nokia Bell Labs, smo ugotovili, da so tudi njihovo vodilo ambicije in inovacije. Težko bi našli bol primernega partnerja. Tehnologija, podatki in analize so danes bolj pomembne kot kdajkoli doslej. Današnje jadrnice tipa IMOCA so ene tehnološko najbolj naprednih naprav v športnem svetu. Zato je sedaj pravi čas, da Nokia vstopi v svet tega športa in odkrije možnosti za razvoj in raziskave. Prepričan sem, da bo novo partnerstvo pomagalo celotni ekipi Alex Thomson Racing, dostop do najnovejših tehnologij, ki bodo izboljšale učinkovitost ekipe. Leta 2021 bi radi pisali zgodovino.«

Komentarji