Angleški jadralec Alex Thomson in podjetje Nokia sta podpisala pogodbo o sodelovanju na naslednji regati Vendee Globe, ki bo potekala leta 2021.

Alex Thomson, ki jadra s svojo jadrnico Hugo Boss tipa IMOCA 60, je uspel pridobiti novega in izjemno pomembnega partnerja za njegovo udeležbo na naslednji regati Vendee Globe, ki bo potekala v letih 2012/22.

Nokia, ki jo vsi poznamo kot proizvajalca mobilnih telefonov, nekoliko manj pa po njihovih inovacijah in razvoju mobilnih tehnologij, bo skupaj z jadralcem razvila nove tehnologije, ki bodo omogočale komunikacijo na plovilu in na obali. V podjetju Nokia Bell Labs bodo razlili bodo vse potrebne sisteme za povečanje učinkovitosti jadralne ekipe. V podjetju so zagotovili, da bodo dosedanje meje modernih komunikacija premaknili dlje in rezultat njihovega raziskovanja bodo tehnologije jutrišnjega dne.

Marcus Weldon, predsednik podjetja Nokia Bell Labs je dejal:

»Zelo smo veseli, da lahko sodelujemo z ekipo Alex Thomson Racing. Meje mogočega bomo premaknili. Povezali bomo človeški talent in tehnologijo, ki se bosta skupaj borila proti času v izjemno težkih pogojih. Sodelovanje nam bo omogočalo razviti omrežje prihodnosti generacije X, ki bo omogočala še boljšo digitalizacijo, povezovanje vsega z vsem in avtomatizacijo življenja, ki bo povečalo učinkovitost vsega kar počnemo.«

Stewart Hosford, direktor Alex Thomson Racing je dejal:

»Kot ekipa smo zelo ponosni, da smo lahko inovatorji in ena najbolj ambicioznih jadralnih ekip na svetu. Ko smo spoznali podjetje Nokia Bell Labs, smo ugotovili, da so tudi njihovo vodilo ambicije in inovacije. Težko bi našli bol primernega partnerja. Tehnologija, podatki in analize so danes bolj pomembne kot kdajkoli doslej. Današnje jadrnice tipa IMOCA so ene tehnološko najbolj naprednih naprav v športnem svetu. Zato je sedaj pravi čas, da Nokia vstopi v svet tega športa in odkrije možnosti za razvoj in raziskave. Prepričan sem, da bo novo partnerstvo pomagalo celotni ekipi Alex Thomson Racing, dostop do najnovejših tehnologij, ki bodo izboljšale učinkovitost ekipe. Leta 2021 bi radi pisali zgodovino.«