Tovorno ladjo Maersk Honam za prevoz kontejnerjev je marca lansko leto zajel požar, v katerem se je poškodoval premčni del ladje.  

Ladja Maersk Honam je 353 m ultra velika ladja za prevoz kontejnerjev. V marcu lanskega leta je na premcu ladje izbruhnil požar, v katerem je bil močno poškodovan prednji del ladje in številni kontejnerji. Ko so uspešno pogasili požar, je ladja odplula v pristanišče v Združenih Arabskih Emiratih. Z ladje so raztovorili preko 7000 nepoškodovanih kontejnerjev, ter preverili konstrukcijske poškodbe trupa ladje. Lastnik, ladjarsko podjetje Maersk Line, se je ta teden odločilo, da bo ladjo popravilo. Prednji del ladje bodo odrezali v suhem doku ladjedelnice World Dubai, nepoškodovani, krmni del pa bodo odpeljali v ladjedelnico Hyundai Heavy Industries v Južni Koreji. Nepoškodovani del ladje, ki je bila zgrajena leta 2017, v dolžino meri 230 m. V Južno Korejo ga bodo prepeljali na ladji za prevoz težkih tovorov Xin Guan Hua. Iz pristanišča v ZAR bodo izpluli v mesecu februarju, v pristanišče v Južni Koreji pa naj bi prispeli v mesecu marcu.

Poškodovani del ladje bo ostal v Dubaju. Z njega bodo raztovorili preostale kontejnerje, ga očistili, nato pa razrezali za staro železo.