Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Marca letos se je nad Malto znesla močna nevihta. Vetrovi, ki so dosegali hitrosti čez 150 km/h, so povzročali izjemno visoke valove.

Po navedbah vremenoslovcev z otoka je bila to najhujša nevihta od leta 1982. Svetilnik Ricasoli stoji na približno 5 m visokem valobranu luke Valletta, v višino meri 10 m. Ko je vanj trčil ogromen val, ga je v sekundi prekril v celoti.

Svetilnik Ricasoli je bil zgrajen leta 1908 in deluje vse od izgradnje. Blisk rdeče svetlobe je viden z razdalje 6 nmi in omogoča varno navigacijo skozi kanal do Velikega pristanišča in marine v Valletti.

Komentarji