Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Via Crucis podvodni muzej je projekt podjetje Blue Nautica iz Trogirja. Je edini Križev pot pod morsko gladino na svetu.

BLUE NAUTICA

Podvodni muzej je v zalivu Jelinak, ki je le dve navtični milji oddaljen od mesta Trogir. Poleg muzeja sta v zalivu tudi izjemno lepa peščena plaža in vodni park, ki ne bo nobenega obiskovalca pustil ravnodušnega.

Osnova podvodnega muzeja je križev pot. S svojimi 14 postajami je edinstven na svetu. Skupno je razstavljanih kar 52 kipov v naravni velikosti. Posebnost je zadnja, petnajsta postaja, ki nosi ime Vstajenje Jezusa Kristusa. Osem metrov visok impozanten kip prikazuje Jezusa Kristusa.

Vsi kipi so unikatni in so ročno delo. Izdelani so iz železobetona in so ekološko sprejemljivi. Muzej se v celoti nahaja v globinah med 4 in 5 m, le 8 metrov velik kip Jezusa Kristusa je zaradi svoje velikosti postavljen v globino 10 m. Ogled muzeja je primeren za vse. Potapljaška oprema ni potrebna. Zadostujeta že podvodna maska in dihalka. Atrakcije bodo veseli tako otroci kot odrasli, pa tudi profesionalni potapljači.

Podjetje Blue Nautica je bilo ustanovljeno kot potapljaška šola in podjetje za izposojo plovil. Ko so razmišljali, kaj bi lahko gostom še ponudili, se jim je utrnila edinstvena zamisel, da bi postavili prvi podvodni muzej na Hrvaškem in poskrbeli za atrakcijo, ki bo gostom zagotovila izjemno izkušnjo in lep spomin na njihov dopust.

Zaradi vseh vsebin, ki jih ponujajo, so zaliv Jelinak poimenovali kar »No stress zone«, ali po slovensko Področje brez stresa. Za vse, ki priplujete s svojim plovilom, so v zalivu pripravljeni privezi, drugi obiskovalci Trogirja in okolice, pa lahko v zaliv priplujejo z organiziranim prevozom iz samega središča Trogirja.

Rezervacije in dodatne informacije: BLUE NAUTICA

Najem plovil – potapljanje – Podvodni muzej – Privatna plaža in Aquapark – Suha marina

Put Cumbrijana 19, 21220 Trogir (ACI Marina Trogir), Croatia

Phone: +385 99 6600 269 | +385 91 211 4884; E-mail: info@blue-nautica.comwww.blue-nautica.comwww.viacrucis-underwatermuseum.com

BLUE NAUTICA

Komentarji