Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

V četrtek je potekala akcija "Varnost na morju" v kateri je Luška kapitanija Split izvajala nadzor pomorskega prometa na področju Splita.

Akcija je potekala med 10.00 in 19.00 uro. Sodelovalo je šest službenih plovil, ki so izvajala kontrolo pomorskega prometa na področju Omiša, Baške Vode, Makarske, Podgore, Milne, Bola, Jelse, Hvara, Šolte, Trogira, Krknjašev in Paklenih otokov.

V akciji so pregledali 72 plovil. Medn njimi je bilo pet ladij, 47 plovil, ki plujejo pod hrvaško zastavo in 20 plovil, ki plujejo pod drugimi zastavami. Pri kar 45 plovilih so našli nepravilnosti, zaradi česar so izrekli denarne kazni v skupni vrednosti 90 133 HRK (12.800 EUR).

Kaj so bili najbolj pogosti prekrški:

  1. glisiranje v področju, kjer to ni dovoljeno (300 m od obale)
  2. plovbe brez predpisane opreme
  3. plovba preblizu obale (50 m od obale je prepovedano pluti)
  4. nepopolna dokumentacija (plovba brez izpita, plovba brez plačila nadomestila za varno plovbo, potekla registracija,...)

Akcije so namenjene varnosti vseh udeležencev v pomorskem prometu. Zaradi neupoštevanja predpisov prihaja do pomorskih nesreč, ki se lahko končajo s tragičnim izidom.

Številne članke za varno plovbo si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarji