Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

Marina Punat, Krk

V marini Punat skrbijo, da je bivanje v njej skozi vse leto prijetno in zabavno. V času sezone so pripravili tudi številne novosti.

"Grill house"  za sprostitev z ekipo

Sedaj je pravi čas za pripravo žara, in to na prostoru, ki je zelo blizu marine. Vse, kar potrebujete za pripravo okusnega mesnega in ribjega žara, lahko najdete le nekaj več kot sto metrov stran od glavnega vhoda v marino, če se sprehodite po pešpoti v smeri hotela Kanajt. 
Prostor za pripravo žara je opremljen z veliko mrežo za peko, vodo, na razpolago pa so vam ponujeni tudi stoli in klopi, in to v naravni senci.
Prosimo, da v glavni recepciji marine rezervirate svoj termin.

Samopostrežna pralnica in sušilnica perila v novih sanitarijah

V novih sanitarijah smo uredili prostor, kjer sedaj lahko uporabljate samopostrežne stroje za pranje in sušenje perila. Pralnica je odprta od 7.00 zjutraj do 9.00 zvečer, žetone za pranje pa lahko kupite v recepcijah marine.

Rezervirajte termin za praznjenje črnega tanka – brezplačno!

Zakaj bi tvegali kazen luške kapitanije, če pa je praznjenje tanka odpadnih vodá s plovila v marini popolnoma brezplačno s pomočjo naprav pump-out? Naročite si svoj termin tri dni vnaprej. Praznimo od ponedeljka do petka v dveh časovnih periodah: ob 9.00 in ob 13.00. Plovila praznimo na poziciji pri pomolu A1, pod rumenim dvigalom.
Preverite, v kakšnem stanju je vaša drenažna črpalka. Lastnik plovila mora obvezno v kalužo plovila namestiti eko-gobo ali podoben pripomoček, ki zbira onesnaženja, ki lahko nastanejo kot posledica tehnične težave ali pa zaradi nepravilnega vzdrževanja plovila, drenaža pa ima neposreden izpust v morje.
Ohranjajmo naše morje pred biološkim onesnaženjem in onesnaženji zaradi detergentov, olj in vseh drugih strupenih spojin. Ekološka škoda, ki lahko nastane zaradi izpuščanja odpadnih vodá v okolje, ima lahko za posledico uničenje okolja, narave in krajine, morske flore in favne, in se težko popravlja.
Marina Punat ima zagotovljena sredstva in opremo za preprečevanje onesnaženja morja in za odpravljanje posledic morebitnega onesnaženja morja. MARINA PUNAT, d. o. o., je pooblaščeni nosilec luške koncesije za posebne namene, s pridobljenim certifikatom kakovosti, skladno z normativi ISO 9001 ter pridobljenim normativom ISO 14001 za sistem upravljanja zaščite okolja, ki ga je odobril BUREAU VERITAS.
Naj vas spomnimo – za izpuščanje trdih in tekočih odpadkov, zaoljenih vodá, odplak in drugih spojin, ki onesnažujejo morje, Luška kapitanija izreka izrazito visoke kazni!

Strojno vezenje v navtični trgovini

Sedaj imate možnost personalizirati brisače ali pa posteljnino za svoje plovilo. Lahko dodate tudi kanček osebnega na vaše majice, kape in druge tkanine. V navtični trgovini vam ponujamo storitev vezenja v majhnih serijah. Več informacij lahko dobite preko telefona: +385 51 654 300.

Komentarji