Na področju Zadra nadaljujejo z investicijami v luško infrastrukturo. Poleg že pričetega projekta, prenove luke Tkon na otoku Pašman, bodo pričeli s projektom povečanja luka Sali.

Luka Sali na otoku Dugi, bo dobila povsem novo podobo. Vanjo bodo investirali 56,8 mio HRK (8 mio EUR). Kar 48,3 mio HRK (7 mio EUR) prihaja iz Evropskega sklada, preostanek 8,5 mio HRK (1,2 mio EUR) pa bo prispevala Hrvaška in državnega proračuna.

Luka Sali dobi nov valobran

Luka Sali se bo povečala. Na skrajnem južnem delu rta Blud bodo zgradili nov valobran, ki bo luko ščitil pred južnimi vetrovi ter burjo, ki ob slabem vremenu v luki povzročata visoke valove. Prenoviti nameravajo celoten del obale od bara Maritimo, do kapelice na skrajnem južnem delu rta. Utrjena obala bo omogočila številne nove priveze, ki bodo v poletnih mesecih na voljo plovilom v tranzitu.

Investicije tudi na splitskem področju

Na področju Splita, so podpisane že tri pogodbe o razširitvi luk. Investiralo se bo v luko Pušišča na otoku Brač, ter luko Korčula in Vela Luka na otoku Korčula. Dela v luki Vela Luka. Dela v luki Korčula so se že pričela (slika spodaj).