Tomislav Jukić, Bojan Cestar, Pino Bačić

V Omišlju na otoku Krku je potekalo tekmovanje v ribolovu na velike ribe. Najbolje se je odrezala slovenska ekipa Barracuda pod vodstvom kapitana Bojana Cestarja.

Štiričlanska ekipa pod vodstvo izkušenega ribiča Bojana Cestarja in pomočjo Blaža Legiše, Pina Bačiča in Tomislava Jukiča je slavila na letošnjem, že 14. Big OM tekmovanju. Ekipa je v skupnem seštevku zbrala 1521 točk . Ujeli so dve tuni, ki sta tehtali 82 oziroma 66 kg, ter dve, ki so ju spustili nazaj v morje po sistemu Ujemi in spusti (Catch and release). Z zmago na tokratnem tekmovanju so si prislužili tudi mesto na svetovnem prvenstvu v ribolovu na velike ribe (Big game fishing), ki bo potekalo v Kostariki.

Največjo tuno je ujela ekipa El diablo. Kar 135 kg težka trofeja jim je prinesla 1079 točk, ker je zadostovalo za uvrstitev na drugo mesto.

Tekmovanja v Omišlju se je udeležilo 28 ekip. V treh dneh tekmovanja so zabeležili 23 prijemov, ujeti pa so uspeli 7 tun. Pet so jih prinesli na kopno, dve, zmagovalne posadke, pa so spustili nazaj v morje.

Vir: https://www.fiuman.hr