Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Ameriška obalna staža je ujela tihotapsko podmornico, na kateri so našli skoraj 8 ton kokaina.

Specialna enota ameriške obalne straže je v Tihem oceanu sledila sumljivi podmornici. Ko jim je prišla na sled, so člani specialne enote izvedli izjemno akcijo, ki so jo posneli s kamero.

Ko so se vkrcali na podmornico, so v njej našli pet oseb, ki so prevažale 7711 kg kokaina. Ulična prodajna vrednost zaseženih mamil znaša 232 mi USD.

Improvizirane podmornice, kot je zasežena, so pogosta metoda za prevoz prepovedanih drog v ZDA. V zadnjih treh mesecih je Obalna straža v akcijah na morju zasegla že 14 plovil, ki so tovorila drogo. Skupno so zasegli že 17.700 kg kokaina in pol tone marihuane. Skupna vrednost zaseženih drog bi na ulici znašala 569 mio UDS.

VIDEOPOSNETEK AKCIJE

Vir: US Coast Guard, NBC

Komentarji