MORJE NAM VRNE VSE, KAR VRŽEMO VANJ

Neprekinjeno, že 23 let, v Punatu organizirajo akcijo čiščenja morskega dna pod sloganom »Puntarska Draga svima nama draga«, v kateri sodelujejo tudi potapljači marine Punat. V marini skozi vse leto, še posebej pa v poletnih mesecih, redno čistijo morsko dno. Čiščenje poteka pod pomoli in med plovili vzdolž cele marine. Le redko še naletijo na večje odpadke, redno pa dvignejo na površino številne predmete, ki so bili na plovilih in so poleteli s palube – vesla, cerade, pokrovi, vrvi in bokobrani so stalnica. Na morskem dnu v velikem številu ležijo tudi pločevinke, steklenice, posoda, plastenke, plastični kozarci in vrečke. Skupaj z gosti marine se bodo v prihodnje temu problemu posvetili še bolj zavzeto.

Z rednim čiščenjem zmanjšujejo količino smeti v morju. Morje je treba varovati ter zagotavljati visoke ekološke standarde. Ostati želijo marina, v kateri bo tudi v prihodnjih letih ponosno vihrala modra zastava (Blue flag)!

OKUSI JESENI V PICERIJI »9 BOFORA«

Bistro – kava bar »9 bofora« ostaja odprt tudi v zimskih mesecih. Tako boste lahko v okusih jeseni uživali vsak dan od 7.30 do 22. ure.

Na jesenskem meniju boste tako lahko našli hrustljavo pico z jurčki, testenine s kozicami in jurčki, omleto z mešanimi gobami in kostanjevo torto.

Ker bo v zimskih mesecih restavracija Marina zaprta, so zato v »9 bofora« pripravili dodatno ponudbo za zajtrk, kosilo in večerjo.
V piceriji »9 bofora« vam bodo ponudili več vrst zajtrkov:

  • Kapitanov zajtrk: omleta z gobami in krško panceto, topli napitek po vaši izbiri, sok;
  • Fitness: muesli, sveže sadje, rogljiček, čaj in sadni sok, kuhano jajce;
  • Marina: toast, rogljiček, hladni narezek, kava ali čaj, sadni sok, jogurt.

S ponujenega jedilnega lista pa seveda za zajtrk, kot do sedaj, zmeraj lahko izberete tudi nekaj iz običajne ponudbe.

Za kosilo ali večerjo vam bodo pripravili močno govejo juho, pa dišečo juho, skuhano iz sezonske zelenjave, šurlice s kozicami in jurčki, ribji file z zelenjavo, burger z jadranskimi kozicami. Poleg omenjenih bo na voljo še nekaj drugih novosti, ki pa naj bodo za zdaj še skrivnost.

BISTRO & PICERIJA »9 BOFORA« bo zaradi rednih vzdrževalnih del zaprta med 23. do 29. septembrom. V tem času boste lahko zajtrkovali v restavraciji Marina.
Delovni čas restavracije bo v tem obdobju od 8.00 do 22.00, v ponedeljek, 30. septembra, pa od 11.00 do 22.00. 

 

RESTAVRACIJO MARINA bodo zaprli 1. oktobra 2019, spet pa bodo z vami v novi sezoni, in to že sredi marca 2020.