Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Moto-nautika

Slovensko podjetje Moto-Nautika iz Miklavža pri Mariboru prejelo plaketo za tretjega najboljšega distributerja v Evropi za plovila Ranieri International.

V sklopu Genova Boat Showa je potekala tudi razglasitev najboljših distributerjev v Evropi v italijanski ladjedelnici Ranieri International. Med 24 državami je slovensko podjetje Moto-Nautika, d. o. o., iz Miklavža pri Mariboru prejelo laskavi naziv tretjega najboljšega distributerja v Evropi. Pomerili so se z evropskimi velesilami, kot so Nemčija, Avstrija, Španija, Poljska, Črna gora, Malta, Italija, Nizozemska, Grčija, Francija idr. Podjetje v tem času tudi obeležuje 1. obletnico otvoritve novega distribucijskega centra, ki je središče za Slovenijo, Hrvaško in Srbijo za plovila Ranieri International. Center so z dosedanjih 1000 m2 povečali na 3000 m2, kjer lahko predstavijo tudi večino teh plovil. Zaradi napovedi in predstavitve novih modelov za sezono 2020, ki bodo zagotovo prodajne uspešnice, se podjetje že veseli novih izzivov.

Moto-nautika

Komentarji