Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

Po podaljšanem in res toplem zaključku poletja je v Kvarner kraje prišla jesen. Čeprav se je poletna sezona zaključila, pa bodo tudi v izvensezonskem času organizirane številne prireditve, ki se jih je vredno udeležiti.  Za vas so pripravili veliko dogodkov v naravi in tudi kulturnih prireditev. Vremenske razmere so še zmeraj izvrstne, naredite nekaj dobrega za svoje zdravje in se vključite v njihove zanimive programe.

"CRES&LOŠINJ TRAIL WEEKEND", 2.-3.11.2019, MALI LOŠINJ

Izkoristite začetek novembra in preizkusite svojo moč na Cres & Lošinj Trail Weekend-u. To je trail tekmovanje, sestavljeno iz dveh zasebnih etap s tremi težavnimi kategorijami: Challenger, Active in Light. Tekmovanje je odlična priložnost, da naredite nekaj za svoje zdravje in občudujete lepote obeh otokov.

MALINSKA TRAIL, 9.11.2019, MALINSKA

Preživite aktiven vikend v Malinski in odkrijte skrite lepote Dubašnice s tekom po neokrnjeni naravi.

"JRE TALENT & PASSION", 16.11.2019, REKA

Jeunes Restaurateurs Croatia bo četrtič zapored priredila svoj najpomembnejši dogodek "Talent & Passion 2019" - dobrodelno večerjo, ki jo bo predstavilo 15 vrhunskih kuharskih mojstrov. Za vas bodo kuhali v soboto, 16. novembra, ob 18,00 uri v secesijskem paviljonu ribarnice v Reki. S pomočjo partnerjev, ki so prispevali sestavine in svoje storitve, bomo zbirali denar za opremo praktikuma Gostinske šole v Opatiji

"28. JAZZTIME RIJEKA FESTIVAL", 14.-16.11.2019, REKA

Ena največjih hrvaških glasbenih zvezd Gabi Novak bo v spremstvu Matije Dedića in njegovega tria nastopila 16. novembra na 28. izdaji mednarodnega festivala jazzovske glasbe »JazzTime Rijeka« v Veliki dvorani hrvaškega kulturnega centra na Sušaku.

ADVENT NA KVARNERJU

Na Kvarnerju se pripravljajo izjemno zanimivi adventni programi. Po celi regiji bodo potekali zabavno-glasbeni programi, humanitarni koncerti, za najmlajše pa so pripravljene številne otroške delavnice, igralnice, druženje z dedkom Mrazom in drsališča ob morju. Ne zamudite priložnosti in uživajte v odlični kulinarični ponudbi Kvarnerja.

Komentarji