Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Od 5. do 8. decembra 2019 je v italijanski Imeprii potekala jubilejna zimska regata, ki so se je udeležile tudi tri slovenske posadke v prehodnem mladinskem razredu 420. Imperia Winter regato je letos že 30. zapored organiziral Yacht Club Imperia za jadralna razreda 420 in 470.

Velik mednarodni dogodek je v mesto, ki je le lučaj stran od mondenega Sanrema, pripeljal številne mladinske posadke iz Evrope in drugod. In vse kaže, da je za štiri dni Imperia postala evropska zimska prestolnica jadranja. Sredi pisane množice več kot 400 mladih športnikov iz 12 držav je v spremstvu trenerja Mitje Mikulina mišice napelo tudi šest slovenskih jadralcev –  dekliška posadka Celestina Sabadin (JK Pirat) in Veronika Franič (JK Olimpic), moški par Dan Belinger (JK Pirat) in Jakob Musa Olivieri (JK Olimpic) ter Martin Fras (JK Izola) in Toni Rebec (JK Olimpic).

Vse tri dni so bolj kot ne čakali na veter in kasneje uspeli po šibkem vetru med 4 in 7 vozlov odpeljati skupno 4 plove. Dekleti sta si prvi dan prislužili šolski »cvek« (UFD), ki sta ga z vso vnemo poskušali popraviti do nedelje. V konkurenci 40 posadk sta z enakim številom točk kot četrtouvrščena posadka pristali na 6. mestu.

Dan Belinger in Jakob Musa Olivieri sta regato zaključila na 42. mestu ter bila 6. v konkurenci U17. Martin Fras in Toni Rebec pa sta si na Ligurskem morju prijadrala skupno 44. mesto.

V moški konkurenci so si zmagovalni oder razdelile francoske posadke v zaporedju Lucas Teillet in MaximPisseloup (ASPTT Marseille), Ange Delerce in Timothée Rossi (SRA) in Victor Le Penven in Iban Cornic (’ASN Perros).

Pri dekletih sta zmago osvojili Italijanki Margherita Barro in Matilde Parladori (SVBG), pred Francozinjama Elso Watrin in Caroline Sonneville (CN Rennes) in Nemkama Anno Rieckof in Charlotte Sperling.

 

Besedilo: Katja Bertok, Fotografije: Mitja Mikulin, YC Imperia

Komentarji