Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Francoski jadralec Francis Joyon je postavil nov svetovni rekord. Iz pristanišča Port Louis v Franciji do pristanišča Port Luis na otoku Mauricius je priplul v rekordnem času.

Francoski jadralec se je iz pristanišča Lorient v Franciji podal 19. oktobra 2019 ob 9:11:32 uri. Na plovbo dolgo 8100 nmi se je podal s svojim hitrim trimaranom IDEC Sport, ki v dolžino meri 103 čevlje oziroma 34 m. Na otoku Mauricius v Indijskem oceanu je pristal 8. novembra 2019 ob 03:26:17 uri. Za plovbo je potreboval vsega 19 dni 18 ur 14 min in 45 s. Povprečna hitrost plovbe je znašala 17,08 vozla.

Francoz se je na enako plovbo podal že leta 2009. Takrat je plul na manj dovršenem plovilu IDEC. Za plovbo je potreboval 26 dni 4 ure 13 min in 29 s. Stari rekord je izboljšal za skoraj sedem dni.

Komentarji