Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Kadar plujemo po ozki plovni poti, moramo biti še posebej pazljivi pri manevriranju in upoštevati pravila o izogibanju trčenju.

Najbolj problematično je lahko prehitevanje, zato je pomembno, da svoj manever nakažemo, sploh kadar mora tudi prehitevano plovilo kaj storiti , da omogoči varno prehitevanje

Plovilo, ki prehiteva, mora torej nakazati svoj manever :

•          z dvema dolgima piskoma, ki jima sledi kratek pisk, kar pomeni »nameravam prehiteti po vaši desni strani« ( - - . ),

•          z dvema dolgima piskoma, ki jima sledita dva kratka piska, kar pomeni »nameravam prehiteti po vaši levi strani« ( - - . . ).

Če se prehitevano plovilo s tem strinja, mora to izraziti s piščalko, z enim dolgim, enim kratkim, enim dolgim in enim kratkim piskom ( - . - . ). Obenem mora omogočiti varno prehitevanje.

Če prehitevanemu plovilu ni jasen namen drugega plovila, lahko svoj dvom izrazi s piščalko, s petimi kratkimi in hitrimi piski ( . . . . . ).

Komentarji

Komentarji   

# drej 05:35 22-01-2015
Moras piskati s puščalko ali lahko trobis s hupo?