Begunjska ladjedelnica je predstavila novo jadrnico iz serije Impression. Gre za največji model plovila v tej seriji, ki v dolžino meri 15,20m.

Ko se prvič srečamo s plovilom, si postavimo vprašanje ali gre za jadrnico ali luksuzno plavajočo hišo. Elan Impression 50 je oboje. Pri oblikovanju je Elan zopet sodeloval z oblikovalcem Robom Humphreyem. Notranjost plovila je zelo prostorna in zračna, kot smo že vajeni pri seriji Impression. Ko vstopimo v jadrnico se pred nami odpre prostoren dnevni prostor z veliko sedežno garnituro u obliki črke U. S svojo velikostjo bo poskrbela za udobno druženje posadke pod krovom. Če na plovilu pričakujemo številčnejšo posadko pa lahko sedežno garnituro spremenimo v veliko dvojno posteljo.

Kuhinja je postavljena v sprednji del plovila, med sedežno garnituro in sprednjo kabino. Je prostorna in nudi številne opcije. V njej lahko namestimo mikrovalovno pečico ali pa denimo vinsko klet. Nasproti kuhinje se nahaja toaletni prostor. V premcu plovila je ena kabina v lastniški verziji plovila ali pa dve kabini v različici za čarter. Jadrnica je sicer na voljo v dvo, tro ali štiri ali pa celo petkabinski verziji, glede na potrebe kupca. Pet kabinska verzija ima kabino za skipperja nameščeno na skrajnem premcu plovila.

Krov in krma sta prav tako oblikovana, da posadki nudita kar največjo mero udobja. Na krmi je sedežna garnitura, prav tako kot v jadrnici, oblikovana v obliki črke U. Zložljiva miza na sredini kokpita je dovolj velika za številne goste na krovu, ki bodo lahko uživali v sončnih zahodih ob dobri večerji in kozarcu vina. Na kokpitu sta tudi hladilnik in bar. Za tiste ki uživajo v kopanju je na krmi prostorna kopalna ploščad, ki nudi enostaven dostop v vodo in iz nje.

Na skrajnem delu krme, na levi in desni strani, za krmili sta dva visoka sedeža, ki nudita udobje skipperju med daljšimi plovbami.

Vitli na krmi so nameščeni v bližini krmil in omogočajo enostavno plovbo tudi manjši posadki. Če bomo pogosto pluli sami se lahko odločimo za avtomatski flok.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 15.20 m
Širina 4.68 m
Ugrez: 2.23 m / 1.84 m
teža: 14.5 t
Glavno jadro: 67.06 m2
Genoa: 59.55 m2
Gennaker: 127.1 m2
Balast: 4500 kg/ 4860 kg
Motor: 75 KM
Rezervoar za vodo: 605 l
Rezervoar za gorivo: 295 l

Fotogalerija: Elan Impression 50