Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Kardinalne oznake označujejo različne nevarnosti za plovbo (plitvine, čeri, razbitine ...) in nam jih pomagajo zaobiti, saj nakazujejo stran, po kateri je potrebno pluti. Oznake so črno-rumene barve, na njih je vrhnje znamenje v obliki dvojnega stožca, ki je najpomembnejši element kardinalnih oznak podnevi. Na njih je tudi bela luč, ki je najpomembnejši element kardinalnih oznak ponoči.

Kardinalna oznaka za zahod (W) nas obvešča, da je za izognitev nevarnosti treba zaobiti oznako po zahodni strani. Vrhnje znamenje predstavljata dva stožca, ki sta obrnjena z vrhom proti vrhu. Barva oznake je črna med rumeno (Ru Č Ru), na njej je bela luč, ki utripa s kratkimi ali zelo kratkimi bliski v skupini, nakar luč ne sveti 15 ali 10 sekund (B K(9) 15s ali B ZK(9) 10s).

Kardinalno oznako za zahod imamo tudi v Slovenskem morju in sicer se nahaja pri Debelem rtiču (glej sliko).

Komentarji