Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Oznake osamljene nevarnosti so pritrjene ali zasidrane nad nevarnostjo majhne površine, ki se ji lahko izognemo po katerikoli strani.

So črne z rdečimi vodoravnimi pasovi (Č R Č). Po obliki so lahko kakršnekoli, največkrat pa jih lahko vidimo v obliki droga ali stebra.

Na oznaki osamljene nevarnosti sta, kot vrhnje znamenje, dve črni krogli ena nad drugo. Krogli morata biti čim večji in med seboj jasno ločeni. Na njih je lahko tudi bela luč B Bl(2) 10s, ki nam je v pomoč pri nočni plovbi.

Komentarji