V četrtek, 21.1.2016 je zgorela jahta za 4 mio EUR.

 

Jahto Princess 95 z imenom Queen Anna je prejšnji teden zajel požar, ko je bila jahta na privezu v marini Fethiye Ece saray v bližini turškega mesta Mugla.

Jahto, ki je v lasti ruskega poslovneža, je najprej napolnil dim, nato pa se je ogenj razširil na zunanji del. V nevarnosti so bile jahte, ki so bile na sosednjih privezih. Odvlekli so jo iz priveza na del marine, kjer je več prostora in manj možnosti, da se požar razširi na sosednja plovila. Kljub močnemu dežju je bilo gašenje izjemno zahtevno. Kapitana ladje Vladimira Lopato, ki je bil v času izbruha požara na ladji, so morali odpeljati v bolnico. Zastrupil se je s strupenimi plini, ki jih je vdihoval, ko je sem poizkušal pogasiti požar. K sreči je izven življenjske nevarnosti.

Požar je poškodoval dve jahti, ki sta bili privezani na sosednjih privezih. Sosednjo jahto Natalie, je že zajel požar, vendar ga je uspela pogasiti posadka jahte, ki je bila takrat na krovu. Kolikšna je škoda na njih še ni znano, ni pa tako velika, da se plovil ne bi dalo popraviti.

Jahto Queen Ana so nato odvlekli v bližino marine, kjer so jo ponoči iz četrtka na petek potopili na plitvini in dokončno pogasili požar. Razlog, zakaj je prišlo do požara na jahti, še ni znan.

Kako se preventivno zaščititi pred požaron na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!