Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Včeraj zjutraj se je izgubila sled za hrvaškim državljanom, ki se je v dan poprej odpravil na ribolov.

Šestdeset letni Hrvat je predvčerajšnjim popoldne odplul na ribolov. Ker se vse do 11.00 ure včeraj ni vrnil, je njegov nečak poklical na pomoč. Na področje otoka Šolta so se nemudoma odpravila plovila reševalnih služb. Plovilo pogrešanega ribiča so našli bližini otoka Radula. Ribiča ni bilo na krovu. Angažirali so Hrvaško gorsko reševalno službo, ki preiskuje obale otoka Šolta . V iskanje je vključena potapljaška ekipa in reševalni helikopter. Ker na področju trenutno vlada lepo vreme, temperatura morja pa se giblje okrog 20 C, reševalne akcija še traja. Preko obalne radijske postaje Split o pogrešani osebi redno obveščajo tudi plovila, ki plujejo v Splitskem akvatoriju.

Posodobljeno: 12.10.2018

Včeraj v jutranjih urah so s plovila »Krilo – Carbo« sporočili, da so v bližini rta Pelegrin opazili truplo. Plovilo luške kapitanije Split je nemudoma izplulo na lokacijo. Kmalu za tem je priplulo tudi plovilo Pomorske policije Split. Truplo so dvignili na krov in ga odpeljali v luko Lora. Ugotovili so, da gre za pogrešanega ribiča P.S., katerega so neuspešno iskali dva dni v Splitskem akvatoriju.

Komentarji