Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Elegantna regatna jadrnica My Song je padla v morje med transportom.

Jadrnica My Song, ki v dolžino meri 40 m, je bila natovorjena na tovorno ladjo na Karibih. Nameravali so jo prepeljati v Mediteran, kjer naj bi se udeležila regate Loro Piana Superyacht Regatta, ki bo potekala naslednji teden. Med plovbo proti Balearskem otočju je padla s krova transportne ladje. Zaradi poškodb trupa se je pričela potapljati.   

Jadrnica My Song je tipa Baltic 130. Lastnik super jadrnice je Pier Luigi Loro Piana. Jadrnica je bila zgrajena leta 2016 v finski ladjedelnici Baltic Yachts. Imela je 56 m visok jambor. Je ena največjih jadrnic na svetu, ki je v celoti izdelana iz karbonskih vlaken. Njena teža je znašala 105 t. Nameščeno je imela premično kobilico, katere teža je znašala 36 t. S polnimi jadri je dosegala hitrosti plovbe 30 vozlov in več.

Foto: Pressmare

Komentarji