Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Nizozemska ladjedelnica Vanquish Yachts bo pričela z gradnjo dveh pomožnih plovil z oznako VQ54.

Vanquish Yachts VQ54 je pomožno plovilo za lastnike razkošnih mega jaht. Kot pove že sama oznaka, bo plovilo v dolžino merilo kar 54 čevljev oziroma 16,5 m. Na krmi bo imelo garažo, v kateri bo shranjen priljubljen pomožni čoln Williams 285 Turbojet. Ne nismo se zmotili. Prav ste prebrali. Pomožno plovilo, ki bo imelo pomožno plovilo.

Ladjedelnica Vanquish Yachts gradi luksuzna plovila za petične kupce, lastnike mega jaht, ki lahko za pomožno plovilo uporabljajo kar 16,4 m dolgo plovilo. Lansko leto so na salonu plovil v Monacu že predstavili model VQ48, ki je pritegnil številne poglede. Tokrat so se odločili, da zgradijo še dva metra daljše plovilo, ki bo prav tako če ne še bolj luksuzno in bo hkrati sposobno pluti z visoko hitrostjo. Novi VQ54 naj bi brez težav dosegel hitrost 45 vozlov. Pri podjetju so povedali, da gre v resnici za dva čolna v enem. Krmno garažo so izdelali tako, da je Williamsov tender enostavno spustiti v vodo in ga dvigniti nazaj na krov. Pri izdelavi so imeli še nekaj dodatnih želja potencialnih kupcev. Plovba s plovilom mora biti udobna in gostje na krovu morajo ostati suhi. Oblikovalci so imeli dodaten izziv, da z obliko plovila zagotovijo, da voda ne bo pršela na krov plovila tudi pri najvišji hitrosti plovbe. Seveda jim je to uspelo.

Klub temu, da gre za pomožno plovilo, pa lahko VQ54 gosti svoje goste. Na njem je kabina z dvojno posteljo ter salon, ki sprejme večje število gostov. Več hladilnikov in ledomat bodo poskrbeli za hladno pijačo, v številnih predalnikih pa je prostor za potapljaško opremo, vodne smuči, wakeborde in ostale igrače.

Pri Vanquish Yachts so povedali, da je prvi od dveh VQ54 že prodan prvemu kupcu, katerega jahta je privezana na Ibizi.

Komentarji