Hybrid Greenline 45 Fly

Slovenska ladjedelnica SVP Yacht, ki proizvaja linijo plovil Greenline je najavila novost za prihajajoče leto. Greenline 45 FLY bo premierno predstavljen na salonu plovil Boot v Dusseldorfu.

Novo motorno jahto je oblikoval oblikovalski studio J&J Design. Za elegantno notranjost je poskrbel znani italijanski oblikovalec Marco Casali. Izkušnje oblikovalcev in ladjedelnice napovedujejo, da bo Greeenline 45 Fly nedvomno tržno izjemno privlačno plovilo.

Tudi nova jahta iz družine je oblikovana v prepoznavnem slogu plovil Greenline, ki pa so mu dodali nove elemente, ki bodo plovilo naredili še atraktivnejše za nakup in seveda še bolj praktično za uporabo. Ena izmed posebnosti, ki jo vidimo zelo redko, je okno lastniške kabine v premcu. Razprostira se preko prednje in bočnih strani. V kabino spušča ogromno naravne svetlobe. Da so zagotovili dober razgled iz same kabine, pa so v boke trupa izrezali velike odprtine.

Plovilo bo na voljo z različnimi motornimi kombinacijami. Lastnik se bo lahko odločal med parom Volvo Penta D6, ki razvijejo po 370 KM, v kombinaciji s 40 kW električnimi motorji, ki bodo omogočali plovbo s hitrostjo 6 vozlov zgolj s pomočjo elektrike.. Najvišja hitrost plovbe s pomočjo dieselskih motorjev bo okrog 25 vozlov.

V kolikor se bo lastnik odločil za IPS pogon podjetja Volvo Penta, bo lahko s pomočjo IPS600 zaplul s hitrostmi do 30 vozlov.

Več motornih opcij bo proizvajalec še predstavil.

Novi Greenline se lahko pohvali z največjim dvignjenim komandnim mostom v svojem razredu. Z izjemno inteligentnim oblikovanjem so naj uspeli namestit dvojni krmarski sedež z elegantno konzolo, na njegovi desni pa veliko sončno ploščad, dovolj udobno za namestitev dveh ali treh oseb. V zadnjem delu mostu je velika sedežna garnitura v obliki črke U z mizo, ter priročna kuhinja.

Druga velika površina namenjena sončenju je na premcu plovila. Bo v celoti oblazinjena z zložljivo streho, ki bo ščitila pred močnim soncem. Na krmi je sedežna garnitura z mizo in dovolj prostora za namestitev dveh ali treh sedežev. Tu bo lahko obedovala tudi nekoliko večja posadka.

Na sami krmi bo velika kopalna ploščad ter garaža za pomožno plovilo. Kot opcijo ponujajo zanimivo rešitev priročne kuhinje oziroma žara, ki je vgrajen v pokrov garaže. Rešitev bo nedvomno navdušila vse gurmane, ki radi kuhajo na prostem.

Kaj se bo skrivalo v notranjosti?

V osnovni različici bo imela 45 FLY na voljo dve veliki kabini. Ena bo v premcu in druga v centralnem delu plovila. Obe se razprostirata preko celotne širine plovila, sta izjemno prostorni in zračni. Vsaka ima svojo kopalnico v levem boku plovila, ter veliko garderobno omaro v desnem boku. Če se odločite za trikabinsko različico, se bo potrebno odpovedati garderobnim omaram. Namesto njih bo vgrajena kabina s pogradom.

Salon bo imel zanimivo razporeditev. Ko s krme vstopimo skozi steklena drsna vrata, bomo najprej vstopili v kuhinjski del, nato do velike sedežne garniture, deljena v dva dela, ter komandnim mostom na prednji desni strani salona. V hod v podpalubje je v sredini prednjega dela salona.

Več podrobnosti o notranjosti plovila, ceni in dobavnih rokih bo znano v kratkem.

Vir: Greenline Yachts