Avon Marine je v sodelovanju s podjetjem Torqeedo predstavilo nov projekt eJET 450. Nov električno gnani pomožni čoln bo imel vgrajen 55 kW motor Torqueedo Deep Blue in zadnjo generacijo avtomobilske baterije s kapaciteto 30,5 kWh, ki je vgrajena tudi v vozilo BMW i3.

Po navedbah proizvajalca bo plovilo sposobno na električno baterijo pluti 90 minut s hitrostjo 23 vozla. Pri plovbi s hitrostjo 5 vozlov bo baterija zadovoljevala za sedem ur delovanja. Najvišja hitrost plovbe, ki bo znašala 31 vozla, je rezultat revolucionarnega pogona, ki temelji na »hidrojet« tehnologiji.

eJET 450 je ena prvih ekološko naravnanih rešitev za pomožno plovilo visokega razreda. Vgrajene bo imel električno nastavljive sedeže, ki jih je oblikoval Serge Ferrari. Kot se spodobi za petični razred bo gumenjak omogočal številne možnosti personalizacije po željah naročnika. Kot se spodobi za plovilo 21. stoletja, bo omogočal brezžično povezavo, preko katere bo možno kar preko interneta nastavljati funkcije plovila.

Avon Marine je del grupacije Zodiac s 120 letno tradicijo v ladjedelništvu. Izdelali prvi RIB – gumenjak s trdim dnom, prvo pomožno plovilo – gumenjak s jet pogonom in še bi lahko naštevali. Odločitev za sodelovanje s Torequeedo-m, z eno vodilnih svetovnih podjetij pri razvoji in izdelavi navtičnih električnih motorjev, je bila edina logična izbira.

Več o plovilu na: www.avonmarine.com