Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Ekipa American Magic, ki bo sodelovala v znamenitem Pokalu Amerike z enotrupnimi jadrnicami na hidrokrilih, je predstavila njihovo testno plovilo, ki jo imenujejo »mule« ali po slovensko mula.

S plovilom, ki so ga razvijali, gradili in testirali čez zimo, so opravili že več testnih plovb in izvedli več treningov s tem jadralnim bolidom. Mula je pomanjšana različica plovila, ki bo v prihodnjih letih tekmovalo v Pokalu Amerike. V dolžino meri 38 čevljev, kar je ravno polovica dolžine plovil AC75, ki bodo tekmovala v pokalu.

Čeprav bi večina navtičnih strokovnjakov pred desetimi leti z gotovostjo trdila, da plovila, kot je AC75, ne bodo nikoli obstajala, kaj šele plula, danes to postaja realnost. Kakšna bo plovba s temi tehnološko izjemnimi plovili, si lahko ogledate v videu. Razen s številnimi uspešnimi plovili se je ekipa srečala tudi s številnimi težavami in nevarnimi situacijami. A če si pionir, je to nekaj normalnega.

Komentarji