Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

 • avtor: Igor Orlov
 • dimenzija: 270 x 200 mm,
 • obseg: 192 strani
 • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

NovaSail, Tehnofan d.o.o.

NovaSail je napredna jadralska tehnologija, ki vam bo pomagala vetrove izkoristiti najučinkoviteje in zagotovila najhitrejše jadranje.

Ljubiteljski in profesionalni jadralci potrebujejo jadralsko tehnične informacije, ki bi bile predstavljene na preprost in uporabniku prijazen način, ter jim tako omogočile izboljšati učinkovitost in hitrost jadranja.

Jadralski taktični instrument z vgrajenim 9-osnim giroskopsko kompenziranim magnetnim kompasom, super občutljivim GPS-om in visoko zmogljivim merilnim procesorjem lahko pomeni odločilno razliko na regati ali pa skrajša čas jadranja na potovanjih.

Sedaj sta prvič v eni napravi združena občutljiv merilnik hitrosti in giroskopsko kompenziran magnetni kompas, poleg tega pa še vse napredne funkcije ki jih napredni jadralec potrebuje (GPS, indikator vetrnih sprememb, regatno štoparico, razdaljo v metrih do startne linije, VMG, SOG, WAY, ROUTE, logger, shranjeno max hitrost …) vse z  bluetooth povezavo na PC ali pametni telefon.

Taktična instrumenta NOVA-SAIL NS 360 PRO in NS Pocket sta v kompaktnem, vodoodpornem  polikarbonatnem ohišju, ojačenem s kovinskimi deli odpornimi na morsko vodo. Ena sama AA baterija zadostuje za več kot 30 ur neprekinjenega delovanja, na vsako barko ali jambor pa se jih preko domiselnih nosilcev brez vrtanja ali napeljave žic pritrdi v manj kot minuti.

NovaSail, Tehnofan d.o.o.

Glavne prednosti:

 • Izredna natančnost merjenja hitrosti (0,1kt), smeri (1°) in razdalje (1m)
 • Natančen GPS – GLONAS/GALILEO z loggerjem
 • 9-osni magnetni kompas z ultra hitrim procesorjem
 • Wind shift (lift/header) indikator
 • Razdalja do štartne linije v metrih
 • Velik in kontrasten LCD zaslon (33 x 22mm) z avtomatsko nočno osvetlitvijo
 • Vnos Waypoints in Route tudi preko Bluetooth povezave in PC-ja ali telefona.

Zastopnik za Slovenijo in Hrvaško:

Tehnofan d.o.o., Ilovški štradon 41a, 1000-Ljubljana, T: 01-4274476  M: 041-687-090 info@tehnofan.si, www.nova-sail.com

Komentarji