Na Gardskem jezeru v Malcesinah se je dan pred predvidenim zaključkom končala mednarodna regata Trofeo Andrea Menoni Malcesine v razredu finn, na kateri sta nastopila tudi Jan in Liam Orel. Organizatorju so bili vremenski pogoji močno naklonjeni in je vseh 6 predvidenih plovov izpeljal že v dveh tekmovalnih dneh. V močni konkurenci 70 tekmovalcev je Jan Orel zaključil na 24. mestu, Liam Orel pa je regato kljub dobremu jadranju zaradi dveh prehitrih štartov in posledičnih dveh diskvalifikacij zaključil na 43. mestu.

“Osebno sem upal na več vetra, tega ni bilo toliko zaradi konstantne oblačnosti, ki ni dopustila razvoja pravega termičnega vetra. Z vožnjo med regato sem več ali manj zadovoljen, ker sem od štarta do cilja pridobival pozicije, velik problem pa je sam štart. Enostavno ne štaram dovolj hitro, kar pomeni, da bom moral na štartih še veliko postoriti.  Rezultat ni katastrofalen, je pa največ soliden.”

S temi besedami je svoje jadranje komentiral Jan Orel. Liamovo jadranje pa je pospremil z naslednjimi besedami:

Liam z rezultatom seveda ni zadovoljen, saj si njegovo jadranje zasluži višjo uvrstitev. Štarte načeloma dobro in tudi vožnja čez celotno regato je solidna. A tokrat je bil žal dvakrat prehiter in z dvema diskvalifikacijama ne more biti visoko na rezultatski razpredelnici.

Vir: JZS.si