Volvo ocean Race, Cape Horn

Rt Horn je ikonična točka za vse velike morjeplovce. Rt je najjužnejša točka otoka istoimenskega otoka in je eden izmed otokov otočne skupine Wollaston. Najbližji naseljen kraj je Puerto Williams, ki je dobrih 60 nmi severneje. Majhen kraj s pristaniščem je najjužnejši kraj na svetu: Leži na zemljepisni širini 54°56 stopinje južno. Dostopen je le s plovilom ali letalom. Ima nekaj 100 hiš, majhno marino in seveda tisto najbolj pomembno za vse morjeplovce, ki zaplujejo v ta del sveta, mornariško bazo, ki skrbi za svetilnike v najjužnejšem delu sveta, njihove posadke ter reševanje na morju.

Ekipa novinarjev in fotografov regate Volvo Ocean race je v kraj priletela 23.3.2018, ko se je rtu bližala vodilna ekipa 7. etape regate, ekipa Brunel. Čilska mornarica jim je omogočila snemanje plovbe ekip mimo rta z njihove ladje OBB Fuentealba in helikopterja.

Novinarska ekipa se je najprej vkrcala na ladjo. Najprej so odpluli do otoka Diego Ramirez, ki leži globoko v južnem oceanu, približno 90 nmi jugozahodno od otoka Horn. Na otoku je svetilnik s posadko, kateri so dostavili zalogo hrane za pet do šest mesecev. Na otoku so se srečali s svetilničarjem, ki je opisal življenje na tem samotnem otoku: "Življenje na otoku je težko. Sem daleč od družine. Izkušnja pa je enkratna, sploh če pomislim na katerem delu sveta sem. Največji problem je, kadar človek tu zboli. Pomoč je možna zgolj s helikopterjem. Vremenski pogoji včasih onemogočajo let proti otoku in pristanek."

Volvo ocean Race, Cape Horn