Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

V Limassolu na Cipru se je zaključilo najpomembnejše tekmovanje za razred optimist v letu 2018. Na žalost se nikomur od Slovencev ni uspelo uvrstiti v zlato skupino, a so se v srebrni oziroma bronasti jakostni skupino borili vse do zadnjega plova.

Martin Fras je prvenstvo končal kot najvišje uvrščeni Slovenec na dvanajstem mestu v srebrni skupini. Sledila mu je Alja Petrič, ki je bila v tej skupini na 36. mestu, šest mest za njo pa je svetovno prvenstvo končal Luka Zabukovec. V bronasti skupini je Maj Petrič tekmovanje končal na 54. mestu, Alenka Valenčič pa na 62. Svetovni prvak je z izjemnim jadranjem postal Italijan Marco Gradoni, ki je v enajstih plovih nanizal 9 zmag, eno drugo ter eno deseto mesto in se zasluženo veselil naslova svetovnega prvaka. Drugi je bil Američan Stephan Baker, tretji pa Tajec Panwa Boonnak. Svetovna prvakinja je postala Španka Maria Perello, ki je bila sicer v skupnem seštevku štirinajsta. V prvenstvu nacij je v konkurenci petdesetih držav Slovenija zasedla 25. mesto. Zmagali so Tajci pred Italijani in Brazilci.

Vir: JZS.si

Komentarji