Žan Luka Zelko, Maraktiv Maribor, Jakob Božič,JK Burja

September je, kot ponavadi, mesec državnih prvenstev. V Izoli se je ta vikend v organizaciji Jadralnega kluba Burja odvijalo odprto državno prvenstvo v olimpijskem razredu laser standard in mladinskem prehodnem razredu laser 4.7.

V razredu laser standard je pričakovano zmagal Žan Luka Zelko (Maraktiv Maribor). Drugo mesto je zasedel domačin Jakob Božič (JK Burja), tretji v skupnem seštevku pa je bil Italijan Alessandro Brezovec (CDV Muggia). Med Slovenci je bil tretji Klas Kaligarič (JK Olimpic), ki je sicer končal na četrtem mestu v skupnem seštevku.

V konkurenci jadralcev razreda laser 4.7 je zmagal Italijan Matteo Germani (CDV Muggia) pred Danielom Cantejem (JK Izola), ki je postal tudi državni prvak. Tretji v skupni razvrstitvi in drugi Slovenec je bil Gašper Strahovnik (JK Burja). Tretji Slovenec je bil Martin Fras (JK Izola) na 5. mestu. Prva punca je bila Alenka Valenčič (JK Burja) pred Italijanko Irene Michelini (CDV Muggia) in Hrvatico Leo Rakovac (JK Vega Pula). Druga Slovenka je bila Špela Hajdinjak (JK Burja), tretja pa Maja Žibert (JK Ljubljana).

Vir: JZS.si