V znamenju BYC je od 01.– 04. novembra v Biogradu potekala štirinajsta tradicionalna mednarodna regata Impression Sailing Week. 

Kljub prazniku se je v četrtek zvečer 01.11. zbralo osemindvajset posadk in skupaj otvorilo poslovilno regato pod znamko Burin Yachting Club. Naslednje leto bo regata potekala pod okriljem Davida Hawline in podjetja BYC - Book Your Charter

Sonce, dež, jasno nebo, oblaki, jugo, severozahodni in zahodni veter s stopnjevanjem vetra do 12 vozlov in refuli do 15 vozlov ter nepozabni trenutki večernih druženj bodo jadralkam in jadralcem iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Nemčije in Češke še dolgo ostali v spominu.

Osemindvajset posadk je prvi dan spremljalo močno deževje z jugom 10 vozlov in sunki do 15 vozlov. Kljub močnemu deževju je uspel en plov od predvidenih dveh in zmagovalka dneva je bila jadrnica TAIA2 & WHITE GOOSE pod taktiko Alana Hajdinjaka in krmarja Gorana Djordjevića - JK Loka Timing SLO.

V petek sta jadralke in jadralce po res premočenem in vetrovnem jadranju ogrela in pošteno razmigala DJ Kresh & Sax Kresh. Zabava se je nadaljevala v Škveriču, s skupino "no ordinary trio" do jutranjih ur.

V soboto so jadralke in jadralci ob čudovitem sončnem in ravno pravšnjem vetru odpeljali še dva tehnična plova in navigacijski plov.

Pred večerjo je jadralce pokrovitelj Kroky Gourmet pogostil s sirovimi štruklji in zvitki. Po večerji je jadralke in jadralce zabavala skupina Goodies s svojim rock n'roll ritmom. Presenetila je tudi nova in zelo simpatična voditeljica večera Kate. S svojim očarljivim glasom je tudi zapela nekaj pesmi.

Absolutni zmagovalci regate ISW 2018

Prvo mesto je pripadlo jadrnici Taia2 & White Goose s krmarjem Goranom Djordjevićem, na drugo mesto se je uvrstila jadrnica Release (Salona 41) s krmarjem Ernestom Hofmannom – TWIN iz Avstrije, tretje mesto je prijadrala posadka Dušana Ušeničnika - JK Loka Timing na jadrnici Karpo (Elan 450)

Izjemno jadralno znanje so poleg navedenih absolutnih zmagovalcev pokazali tudi Claus Chabina (AUT) – KYC (Elan S5 400), Peter Keršan (SLO) - Fasala Sailing Team na jadrnici (Elan 333), zmagovalci skupine Elan 350 na jadrnici Victor – Kiraly Zsolt (HUN) – Raffica Sailing Team in zmagovalci skupine Impression/Cruiser na jadrnici Erco (Dufour 460) z ekipo Neptun Yachtinga in krmarja Iztoka Svetine. 

V sklopu zabave je bilo podeljenih veliko nagrad s strani organizatorja in pokroviteljev. Jadralke, jadralci in povabljeni gosti so bili z letošnjim dogodkom in njegovo organizacijo izjemno zadovoljni.

David Hawlina je ob torti na zaključnem večeru že najavil BOOK YOUR CHARTER - ISW 2019.