Tina Mrak in Veronika Macarol sta dva dni pred koncem svetovnega pokala v Genovi nazadovali s petega na 18. mesto, vendar zaradi majhnega točkovnega zaostanka menita, da ni še nič izgubljeno. Ostali Slovenci so v skupnih razvrstitvah napredovali.

Aktualni evropski prvakinji ženskega dvoseda 470 sta četrtkovemu 5. mestu danes pripisali 19., 16. in 27. rezultat, ki se jima kot najslabša uvrstitev že odbija. Sedaj s 40 točkami zasedata 18. mesto, za mesto v regati za medalje pa jih potrebujeta le šest več od Fahrnijeve in Siegenthalerjeve, ki sta trenutno deseti.

“Danes smo imeli končno nekaj več vetra. Na našem regatnem polju ga je bilo med pet in sedem vozlov. V vseh treh regatah sva na prvi ‘orci’ izbrali napačno stranico polja, prebijanje iz ozadja pa je bilo v danih pogojih izjemno težko. Kljub temu bi se morali boriti za vsako točko. Trenutno sva 18., a po točkah zelo blizu deseterici. Jutrišnji dan bo zato za naju zelo pomemben. Morali bova zelo dobro jadrati, da se prebijeva v regato za medalje,” je sporočila Macarolova.

Ostalim slovenskim predstavnikom se je bolje izšlo. Peter Janežič in Sebastian Prinčič sta v razredu 49er pridobila pet mest in sta 22. (107 točk). “Danes smo opravili s štirimi plovi v vetru med tremi in osmimi vozli. V zlati skupini smo bili vsi zelo skupaj, zato je bilo pomembno priti na ‘čist’ veter. Iz plova v plov sva napredovala in bila na koncu šesta. S tem dosežkom sva zadovoljna, saj naju je popeljal do višjega mesta v skupnem seštevku,” je povedal Janežič.

Žan Luka Zelko je v laserju na 16. mestu (63 točk), Kim Pletikos pa v laser radialu na 27. mestu (39 točk); bila je deveta, šesta in 32.

Vir: JZS.si