Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol z začetkom evropskega prvenstva razreda 470 v Sanremu, kjer branita naslov prvakinj, nista zadovoljni. V slabo voljo ju je spravila diskvalifikacija zaradi prehitrega starta v prvi regati ter povprečni nastopi v nadaljnjih dveh plovih. Po treh regatah zasedata v konkurenci 40 ekip skupno 10. mesto.

“Danes je bil res zelo naporen dan. Najprej zjutraj ni bilo vetra in smo na morju čakali dve uri, da je zapihalo. Zjutraj sem poleg tega še vedno čutila bolečine v podlahti, tako da se dan ni začel preveč obetavno. Potem pa sva v prvi regati še prehitro startali. V naslednjih dveh sva bili povprečni in z najinim jadranjem res nisva zadovoljni. Upam, da bova jutri to popravili,” je povedala Tina Mrak, ki je z Veroniko Macarol po odbitku najslabšega rezultata na 10. mestu. Skupaj imata 18 točk (4. in 14. mesto), saj se jima je 41 točk za diskvalifikacijo kot najslabši dosežek že črtalo iz skupnega seštevka.

Vodita Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, ki sta dosegli dve zmagi in osmo mesto (2 točki). Drugi sta nekdanji svetovni podprvakinji Izraelki Gil Cohen in Noa Lasry (4) z zmago, tretjim in šestim mestom, tretji pa Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (6), bronasti na OI v Riu, ki sta bili drugi, četrti in peti.

V moški floti sta Rok Verderber in Matej Planinšič z uvrstitvami na 28., 30. in 32 mesto zbrala 58 točk, kar zadostuje za skupno 63. mesto.

“Za najino znanje in izkušnje sva se kar dobro odrezala. Pri 25 vozlih in metrskem valu bi težko iztržila kaj več. Zadovoljna sva predvsem s hitrostjo, ker sva bila kar blizu konkurence, bližje, kot sva pričakovala glede na težke pogoje,” je povedal Planinšič.

Vir: JZS.si; foto: Gerolomo Acquarane