jadrnica Scorpio 44, Iztok Krumpak

Zmagovalka Marinade 2019 je jadrnica Scorpio 44 in posadka JK IZOLA s krmarjem Iztokom Krumpakom

V soboto, 18. maja je v organizaciji BYC Yachting Cluba potekala že šestnajsta regata Marinada, ki se uvršča med enega največjih navtičnih dogodkov v Sloveniji. Na startni liniji pred marino v Izoli se je v boj za naziv letošnjega zmagovalca podalo 34 jadrnic. Regatno polje s startom ob 11.00 uri je do časovnega limita do 16.00 ure prejadralo 22 posadk.

V absolutni razvrstitvi med regatnimi jadrnicami so si zmagovalne stopničke razdelili: na tretjem mestu posadka jadrnice Solaria s krmarjem Matejem Potokarjem iz AJK FPP, na drugo mesto se je uvrstila jadrnica Adriatic Europa, JK Piranski Zaliv s krmarjem Dušanom Puhom, zmago in absolutno prvo mesto na regati pa si je letos prijadrala posadka jadrnice Scorpio 44, JK Izola z Iztokom Krumpakom za krmilom.

Med potovalnimi jadrnicami so si prva tri mesta razdelili: Athena Pirnar s krmarjem Markom Kočilo iz JK Nasa, na drugem mestu Daphne - YCP s krmarjem Francetom Miheličem ter zmagovalna posadka Aurora Pirnar s krmarjem Igorjem Orlovom iz JK Nasa.

Znotraj regate Marinada je že štirinajstič zapored potekala tudi regata Medicus Cup – boj za naziv najhitrejšega zdravnika. Letos je pokal osvojila dr. Maja Ravnik Oblak, desetič pa so se med seboj za prehodni pokal IUS pomerili tudi pravniki. Najhitrejši med njimi je bil Bojan Starčič.

Po pogostitvi in razglasitvi rezultatov ter podelitvi pokalov v Chihuahua Baru v Marini Izola so se jadralci in obiskovalci letošnje Marinade zabavali do zgodnjih jutranjih ur v družbi legendarne Helene Blagne in Tanje Žagar v velikem šotoru v organizaciji portoroškega sejma Nautica Portorož.

Zaradi vseh vas, ki ste tudi letos jadrali z nami je bila Marinada nepozabna.

Zahvaljujemo se vam, da ste s svojo prisotnostjo dodali edinstveno začimbo Marinadi '19!

Napovedujemo AFRTER PARTY MARINADA, ki bo v četrtek, 30. maja 2019 v MARINADA BARU na Tržaški 116 v Ljubljani. Naslednja regata Marinada pa seveda v maju 2020.