Slovenski trojček na evropskem članskem prvenstvu razredov laser standard in radial nadaljuje z dobrimi predstavami. Po štirih odjadranih regatah Žan Luka Zelko, Kim Pletikos in Lin Pletikos ostajajo v prvi trideseterici.

164 jadralcev in 123 jadralk je drugi dan kvalifikacij na morju pred Portom poganjal termični veter. V olimpijskem enosedu laser standard je Žan Luka Zelko postregel z 11. in 20. rezultatom, ki se mu kot najslabši izid že odbija. Skupno ima tako 25 točk, kar zadostuje za 26. mesto v skupni razvrstitvi in 16. mesto v evropski konkurenci.

Šestnajsti je v evropski konkurenci tudi Kim Pletikos, ki je z izplenom 13., 11., 12. in (48. mesto) skupno na 24. mestu med krmarkami razreda laser radial. Lin Pletikos žal ni uspela ponoviti ponedeljkovih sijajnih voženj in z nizom 2., 6., (54.), 36. zaseda 27. mesto v absolutni razvrstitvi ter 19. med Evropejkami.

Vodstvo je prevzela dobitnica bronaste olimpijske medalje v Riu 2016 Anne-Marie Rindom (DEN). Pri moških je na čelu Luke Elliott (AUS), v boju za evropski prestol pa trenutno nabolje kaže Karlu Tapperu (FIN).

Vir: JZS.si; foto: Joao Ferrand